Organisatie

Image

Team Noord

Image

Team Noord-Holland

Image

Team Utrecht

Image

Team Overijssel

Image

Team Zuid-Oost

Image

Team Zuid-Holland

Team Noord

Het komende campagneseizoen wordt de Energy Challenges in Groningen, Drenthe en Friesland aangestuurd vanuit één enthousiast team! Het kantoor van Energy Challenges Noord is gevestigd op de Kranepoort, Kraneweg 13-15, 9718 JC in Groningen.

Wat er nu speelt? Blijf op de hoogte via

Team Utrecht

Het enthousiaste team van Energy Challenges Utrecht is druk bezig om de Energy Challenges op te bouwen in deze regio! 

Wat er nu speelt? Blijf op de hoogte via

Team Overijssel

Wat er nu speelt? Blijf op de hoogte via

Team Zuid-Oost

In 2019 zijn de voorbereidingen voor Energy Challenges Zuid-Oost ook van start gegaan! Dit team is te bereiken op het volgende adres: Kerkenbos 12-28, 6546 BE in Nijmegen of via tel. 024 - 33 330 78.

Wat er nu speelt? Blijf op de hoogte via

Team Zuid-Holland

Ook in Zuid Holland wordt gewerkt aan Energy Challenges. De eerste school is nu de International School The Hague die al in mei een korte eerste versie doorloopt. Met de gemeente Westland wordt overlegd over een project met basisscholen. En in Rotterdam wordt met Stedin gewerkt aan een start voor middelbare scholen onder de naam Energy Challenges, powered by Stedin.

Het begin is er dus!

Wat er nu speelt? Blijf op de hoogte via

VACATURES

Energy Challenges is op dit moment opgedeeld in zes regio’s, namelijk:

 • Noord (Groningen, Friesland en Drenthe)
 • Noord – Holland
 • Utrecht
 • Overijssel
 • Zuid – Oost
 • Zuid – Holland

Energy Challenges is altijd opzoek naar mensen die nieuwe projecten willen opzetten of talenten die de bestaande teams willen versterken.

Openstaande vacatures

NOORD: VACATURE COMMUNICATIESTAGE – RAZENDE REPORTER

Reporter bij Energy Challenges Noord

Informatie over Energy Challenges

Energy Challenges is een communicatiecampagne waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken! Jongeren op basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving. Spelenderwijs ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. Door gedrag (communicatie) en techniek aan te pakken maken zij hun omgeving bewust en wordt er daadwerkelijk energie bespaard!

Overige organisaties

Partners van het project zijn provincies, gemeenten, technische bedrijven en tal van andere organisaties in het Noorden. Een leuke mogelijkheid voor deze stage is deels bij Energy Challenges stage te lopen en deel bij een ander bedrijf zoals de Gemeente Groningen, New Energy Coalition, Friese Milieu Federatie, Gasunie of Energiewacht. De verschillende mogelijkheden bespreken we graag in een persoonlijk gesprek om te kijken wat het beste bij jou past!

Jouw rol in het project

Voor Energy Challenges – regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) zijn wij op zoek naar een HBO-stagiair. Bij voorkeur van de opleiding communicatie, dit is echter niet verplicht.

Als stagiair speel je een diverse (en cruciale) rol in het project:

 • Je bent het gezicht van het project voor jongeren en docenten van de deelnemende scholen. Je bezoekt een deel van de deelnemende scholen en doet verslag van hun activiteiten in de vorm van foto’s/video’s/vlogs/artikelen etc.

 • Je beheert de website, sociale media en de nieuwsbrief met als doel het bereiken van deelnemende leerlingen, docenten en directeuren van potentiële scholen. Daarnaast schrijf je persberichten naar de media.

 • Je houdt je bezig met activiteiten zoals event management. Je helpt mee bij het organiseren van de grote finale eind mei.

 • Je gaat in overleg een specifieke opdracht formuleren die aansluit bij je leerdoelen, interesses en te ontwikkelen competenties.

  In je werkzaamheden word je begeleid door de communicatiespecialist. Daarnaast draai je mee in het regionale projectteam.

Waarom zou jij Energy Challenges kiezen?

 • Goede en moderne werksfeer met een dynamisch team.

 • Ontwikkelen van een grote zelfstandigheid.

 • Leuke en verantwoordelijke rol waarmee je een breed scala aan communicatiecompetenties kunt ontwikkelen en meteen resultaat ziet van je inzet.

 • Voldoende ondersteuning van ervaren communicatiespecialisten en medestagiairs in andere projecten.

 • Perspectief op werk na je stage en veel netwerkmogelijkheden bij partnerorganisaties.

 • Stagevergoeding van €200,- per maand, bij een meewerk stage.

Voormalig stagiaire

Marloes van Baardwijk, stagiair 2016-2017: "De stage bij Energy Challenges heeft mij uitgedaagd om risico's te durven nemen en verantwoordelijkheid te pakken. Door de vrijheid die ik kreeg heb ik mijzelf echt kunnen ontwikkelen als jonge communicatieprofessional en heb ik een waardevol netwerk opgebouwd."

Mocht je het leuk vinden de voorgaande stagiaires wat vragen te stellen mail dan gerust naar: marloes.van.baardwijk@energychallenges.nl

Heb je interesse? Mail dan naar mariska.pronk@energychallenges.nl met je CV en motivatie. Ook voor vragen en informatie kun je bij Mariska Pronk terecht via Tel. 06 25 36 84 83