Kick off Energy Challenges 2017/2018 weer een groot succes!

Op vrijdagochtend om 9 uur stroomden meer dan 500 leerlingen de Hanze Plaza binnen om aan de slag te gaan met energie! Voor het 6e jaar op rij voert Energy Challenges deze energieke campagne uit met dit jaar meer scholen dan ooit tevoren!

De leerlingen werden in een grote ruimte ontvangen door het gezicht van Energy Challenges, Raynauld Ritsma! Net als altijd zorgde hij ervoor dat de leerlingen vol energie aan de slag konden. We zagen kwasten in het rondvliegen bij het spandoeken maken, krakende hersenen bij de quiz, gekke proefjes bij de jonge onderzoekers, spanningen bij Professor van den Graaff en geheime enveloppen bij de Razende Reporters!

Als grote afsluiter leerden de kinderen de Energy Challenges Rap van Rapper Oost Wanted! “Ga besparen man!” galmde door de hallen van de Hanze Plaza! En dat gaan de leerlingen zeker doen tijdens de campagne, besparen!

Scholenstrijd

Energy Challenges is het project waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken! Jongeren op basis- en voortgezet onderwijs worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school! Spelenderwijs ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. Ze gaan de strijd aan! Wie het meest originele en creatieve campagne bedenkt, het meeste energie bespaard of de meeste mensen bij de campagne betrekt, wint!

Flinke besparingen

De ervaring van eerdere projecten leert dat door monitoring, analyse, educatie en bewustwording een gedragsverandering ontstaat, wat besparingen tot gemiddeld 15% per school oplevert. In tijden van bezuinigingen in het onderwijs is dit een welkome kostenbesparing. Het project heeft bovendien ook een positief effect op het energieverbruik bij de scholieren thuis!

Wij wensen alle deelnemende scholen van Energy Challenges veel succes!

clouds-opacity