Winactie NOT 2023

Van 24 tot en met 28 januari is het zo ver: de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT) 2023 in de Jaarbeurs Utrecht. Wij hebben er zin in! Je kunt ons vinden in hal 1 op plek A160. Zien we je daar?

Wij verloten iedere dag een inspirerende workshop
Op dinsdag, donderdag en zaterdag: een workshop over energieverbruik op school. Op woensdag en vrijdag een workshop over het broeikaseffect.

Wil je kans maken op zo’n workshop voor jouw klas?
Kom dan langs bij onze stand! Laat je visitekaartje achter en scan de QR-code om Facebook-vrienden te worden. Iedere dag om 17.00 verloten we een workshop. De winnaar maken we bekend via Facebook. 

QR code Facebook

Prijs: een workshop over energieverbruik op school of het broeikaseffect

Workshop over energieverbruik op school

Duur: 1 uur
Geschikt voor: groep 7 en 8 basisschool & eerstejaars middelbare school
Omschrijving:

Waarom is energie besparen zo belangrijk? En hoe kun je dat het beste aanpakken? Tijdens deze workshop leren leerlingen wat de link is tussen energie en CO2 uitstoot.

Ook gaan ze het energieverbruik van hun eigen school onderzoeken met een energiemeter en een warmtecamera. Tijdens hun onderzoek leren ze het antwoord op vragen als welke apparaten ‘vreten’ als het ware energie? En welke zijn zuinig? Waar ‘lekt’ de energie uit schoolgebouw? En waar blijft de warmte binnen?

Afbeelding2.jpg

Afbeelding1.jpg

Workshop over het broeikaseffect

Duur: 1 uur
Geschikt voor: groep 6, 7 en 8 basisschool
Omschrijving:

Het klimaat verandert doordat er teveel CO2 wordt uitgestoten. Maar waarom zorgt een teveel aan CO2 voor klimaatverandering? Hoe werkt dit precies? Dat komt door het broeikaseffect. Tijdens deze workshop leren leerlingen wat het broeikaseffect is. Ze krijgen uitleg, een opdracht én gaan het broeikaseffect in het klein nadoen door middel van een proefje.

broeikaseffect.jpeg

clouds-opacity
Image