Nieuwsupdate

Energy Challenges heeft de afgelopen tijd zeker niet stilgezeten. Wij zijn samen met onze partners van de 2IMPREZS subsidie een tijd druk bezig geweest met de ontwikkeling van een VR-bril en een Serious Game. De VR-bril is enige tijd geleden al gelanceerd. Deze vorige week eindelijk ook stap 2: de Serious Game. Hij staat in de Google Play store en de App Store!

Ook zijn we voor een andere subsidie Digitech bezig met het ontwikkelen van een digitale tool voor duurzaamheidseducatie. We zijn nu bezig met een onderzoek naar de digtale skills van docenten. Ben jij zelf ook wel nieuwsgierig naar jouw digitale skillniveau? Maak de Vet-tedd test!

Het kalenderjaar is alweer bijna voorbij. Wij blikken alvast kort vooruit: in januari zijn we te vinden op de NOT in Jaarbeurs Utrecht. Zien wij je daar ook?

Voor nu hele fijne feestdagen gewenst. Je vindt onderaan deze nieuwsupdate nog wat kerstinspiratie.
Tot in 2023!

Serious Game: nu beschikbaar!
Serious Game

Weet je al welke maatregelen je kunt gebruiken om de meeste energie op school te besparen? Leerlingen ontdekken spelenderwijs alle mogelijke maatregelen in onze Serious Game.

Het decor van de Serious Game is Ecologische basisschool de Verwondering. Leerlingen proberen zoveel mogelijk punten te verdienen door in verschillende ruimtes binnen de school de slimste en meest economische maatregelen te selecteren.

Je speelt de allertofste Augmented Reality versie van de Serious Game via de app op je mobiel. Je beweegt door de kamer door je mobiel te bewegen. Ga naar de Google Play Store of Apple Store om onze app op je mobiel te downloaden. Klik hieronder en ga direct naar de  juiste Store of scan de QR-code. Of speel de Serious Game hier in de browser. 

Sta je binnenkort bovenaan het scorebord?

google play icon

google play barcode

appstore icon

app store barcode

Europese Digitest

Doe de Europese Digitest voor docenten VO en bovenbouw basisonderwijs!
Ved test2
Wil je meekomen in de Tiktok- of Meta-wereld van je leerlingen? Ben je benieuwd waar je staat in de digitale wereld?
Voor het Europese project #Digitech is een meting ontwikkeld waarmee docenten hun digitale vaardigheden kunnen testen. De test geeft feedback over jouw digitale kwaliteiten. Als je de test hebt gedaan, krijg je een overzicht met bronnen om je verder in te lezen over dit onderwerp!
Het invullen duurt ongeveer 10-15 minuten. Je moet je registreren om de test te kunnen doen.
Je volgt de gangbare stappen:
1. Ga naar de (Engelstalige) testpagina van het EU Erasmus+ VET-TEDD project: https://sat.vet-tedd.eu/
2. Op de testpagina klik je op ‘Register’
3. Vul je naam en je e-mailadres in
4. Vul als Learning Institution in: Digitech
5. #digitalliteracy #learning Vul een wachtwoord in.
Je bent klaar om het self-assessment tool in te vullen.
Succes!

Kerstpakket inspiratie

kerstpakket inspiratie2

Opzoek naar last-minute kerstcadeau of - pakket inspiratie? Ga dit jaar voor een groen cadeau en geef een bosbon voor een boompje in ons Energy Challenges bos.

Een cadeau waar wij van kunnen genieten: het Energy Challenges bos is een openbaar bos en kun je dus bezoeken! En daarnaast genieten ook vogels, insecten en andere dieren van meer natuur in Nederland. Win-win dus.

Je kunt z'n toffe bosbon hier bestellen in onze bosbonshop.

Zien wij je op de NOT?Facebook en LinkedIn 1200x628 002

Fijne feestdagen en een energiek nieuwjaar

Fijne feestdagen en een energiek nieuwjaar gewenst!
Het kantoor van Energy Challenges is in de week tussen kerst en oud en nieuw gesloten. Daarna staan we weer met hernieuwde energie en enthousiasme voor je klaar.

clouds-opacity
Image