Ventileer slim en bespaar energie met het lespakket en de CO2-meters van Energy Challenges

Wij bieden sinds enige tijd CO-2 meters aan in combinatie met monitoring. Via onze digitale portal kunt u realtime de waarde’s van CO2, temperatuur en luchtvochtigheid aflezen. Aan het einde van elke dag is er een mooi overzicht van het verloop van de waardes.  Maar wat heb je daaraan?

Alleen de luchtkwaliteit in het lokaal meten, is niet voldoende. Het is ook zaak om wat met de inzichten te doen. Simpelweg een raam of deur openzetten is niet voldoende. Sterker nog: in deze tijd – met alsmaar stijgende energiekosten – dient dat voorkomen te worden.

Download de gratis lespakket van Energy Challenges op www.slimventileren.nu

Wij staan voor slim ventileren én energie besparen. Om dit te realiseren hebben we drie gratis lespakketten ontwikkeld. Deze pakketten bieden compacte lesactiviteiten voor leerkrachten van de boven-, midden- en onderbouw. Zij kunnen zo de komst van de verplichte CO2-meters in hun lokallen inzetten als lesmateriaal. Op onderzoekende wijze ontdekken de leerlingen wat er uit de metingen naar voren komt. Hoe kun je dit vervolgens omzetten in gedrag dat daadwerkelijk bewustwording en besparing oplevert? Leerlingen worden bewust van het gebruik en de verspilling van energie, waardoor de verspilling afneemt en er minder energie gebruikt wordt. Zelfstandig, ontdekkend, ondernemend en spelenderwijs maken de leerlingen kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek.

CO2 meter resultaat

Hier ziet u een voorbeeld van een klas waar de leerlingen om 8:45 starten met hun lessen en rond 12:30 met lunchpauze gaan. Je ziet dat aan de groene balk om 13:00 uur. De leerlingen zijn toen uit de klas geweest en de waarde (in het rood) is toen heel snel gezakt.
Als deze klas tijdens het speelkwartier om 10:15 uur de deur van het lokaal open had laten staan, was de luchtkwaliteit verbeterd en was de rode waarde niet eens bereikt die ochtend.

Dit is simpelweg hoe het werkt. Door middel van de grafieken kan je snel conclusies trekken, daar acties aan verbinden en zorgen voor een gezonder klimaat in de klas. Dat is goed voor de concentratie en dus voor de leerprestaties. Daarnaast helpt een gezond klimaat in de klas om de kans op verspreiding van eventuele virussen te verkleinen.

Download de lespakketten om op een leuke, creatieve manier met CO2 in de klas aan de slag te gaan.
Zorg voor een frisse klas en verwarm niet voor de mussen!

Wilt u meer informatie ? Neem gerust contact op, dan maken we graag een afspraak.
Samen zorgen we ervoor dat we niet onnodig energie verspillen én onze klimaatinnovators van de toekomst slim leren omgaan met energie!

Stichting Energy Challenges
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
085-0230342

CO 2 meter resultaat 2

clouds-opacity
Image