Tijd voor vakantie!

Cuijk - De zomervakantie is in zicht. Tijd dus om alle Energy Challenges campagnes af te sluiten. We hebben bij verschillende Finales hele inspirerende campagnes voorbij zien komen. Dat smaakt naar meer!

Verder hebben we deze maand bij twee middelbare scholen een ochtendvullende workshop gegeven. Ook zonder deelname aan de complete Energy Challenges is het voor leerlingen heel leerzaam om meer te ontdekken over energieverbruik bij hun op school.

In de tussentijd hebben we ook kennisgemaakt met Kids4Twente. We kijken uit naar aankomend schooljaar waarin wij een van de aanbieders van W&T onderwijs via Kids4Twente zijn.

Daarnaast hebben we nieuw teamlid, Margot, mogen verwelkomen en is het over een week ook voor ons... tijd voor vakantie!

Lees hieronder de uitgebreide update.

Inspirerende Finales
De campagnes zitten er weer op! De afgelopen weken hebben we de Energy Challenges bij verschillende middelbare en basisscholen afgesloten met een inspirerende eindtentoonstelling of energiemarkt.

We hebben campagnes voorbij zien komen over het opvangen van regenwater, het vergroenen van het dak of juist met meerdere kleine en makkelijke besparingstips. Verschillende leerlingen hadden als eindproduct een poster, een ontwerp of een prorotype gemaakt. In Twente was de wethouder enorm benieuwd naar het resultaat en kwam een kijkje nemen.

We zijn ontzettend trots op de leerlingen van Lauwerscollege Buitenpost, Aeres Buitenpost, SWS Het Wilgerijs in Dronten, De Korenaar in Helmond, IKC de Wooldermarke in Hengelo, Paus Joannes XXIII in Hengelo, De Leemste in Oldenzaal en De Linde in Oldenzaal. Op naar een steeds duurzamere school, tot volgend schooljaar!

PHOTO 2022 06 29 11 09 48

Middelbare school workshops
Bij Christelijk Lyceum Delft en Carmelcollege Losser hebben we onlangs een ochtenvullende workshop georganiseerd. Tijdens deze workshop hebben de leerlingen kennis gemaakt met het thema energie. Ze mochten het energieverbruik op school inspecteren en hebben verschillende proefjes gedaan zoals het zuiveren van slootwater. Een enkele leerling durfde het zelfs aan het gezuiverde water te drinken. Heerlijk!

Vind jouw school het ook leuk om leerlingen een workshop over energie te laten volgen? Neem dan contact op via 085 - 023 0342 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

PHOTO 2022 07 05 08 18 23 1

Aanbieder bij Kids4Twente
Kids4Twente inspireert kinderen voor de toekomst. Daarbij spelen leraren een centrale rol. Want alleen inspirerende leraren maken inspirerende kinderen.

Tijdens Kids4Twente leren docenten hun lessen wereldori├źntatie te verrijken met de wetenschap en technologie van morgen.

Energy Challenges is vanaf aankomend jaar een van de aanbieders van W&T onderwijs in het overzicht van Kids4Twente. Lees er hier meer over. Je kunt ons onder andere vinden op de aanbiedersmarkt in september.

Kids4Twente

Nieuw teamlid
Sinds juli is ons team een office manager rijker. Margot is nu al onze rots in de branding.

Margot werkte hiervoor in de reisbranche. Duurzaamheid krijgt ook in deze branche steeds meer aandacht. Ze is ontzettend blij dat ze nu dat stap heeft gemaakt naar Energy Challenges. Margot geeft aan: "Ik vind het fantastisch om te werken binnen een team dat voor meer bewustwording en gedragsverandering bij onze jongere generatie(s) zorgt, om zo een steentje bij te dragen aan een groenere planeet."

Zomervakantie
Het is zomer en de zon schijnt. We wensen iedereen een hele fijne zomervakantie!
Het is een bewogen jaar geweest. Deze kerstvakantie moesten de scholen nog eerder dicht vanwege COVID-19. De aankomende weken is het tijd om de batterij weer op te laden. 

Het Energy Challenges team gaat ook met vakantie. We zijn drie weken weg.
Ons kantoor is gesloten van 22 juli tot en met 14 augustus. Tot na de zomer!

 

clouds-opacity
Image