Energy Challenges Home Editie deel 6!

Energy Challenges Home Editie deel 6!

Doen jullie weer mee? 

Deze week hebben we als vervolg op de Moestuin een super leuke opdracht. We gaan ons namelijk bezig houden met waterverspilling. Want waarom is het belangrijk om minder water te gebruiken? We hebben toch genoeg, of is dat misschien niet zo? Zoals we vorige week al vertelden is zoetwater schaars, want ook in Nederland kennen we perioden van droogte. Misschien herinner je je nog dat vorige zomer gevraagd werd om de auto niet te wassen en de tuin niet te besproeien. Daarom is het goed om ook over het verbruik van water na te denken en hier zuinig mee om te gaan. Zoek maar eens op internet, er is veel te vinden over waterconsumptie. 

Er wordt naast voeding ook heel erg veel water verspild met bijvoorbeeld douchen en in bad gaan. In Nederland douchen we met drinkwater. Natuurlijk vinden we het allemaal af en toe wel eens heel erg lekker om een lekkere, lange douche te nemen of het bad vol te laten lopen. We realiseren ons alleen vaak te weinig hoeveel water we daar eigenlijk mee verbruiken. 

Iedere minuut dat je onder de douche staat, wordt er bijna 9 liter water weggespoeld. Hoe lang douche jij? En hoe vaak douche je per week? Als je iedere dag 1 minuut korter doucht dan normaal (of in totaal 7 minuten per week minder) dan bespaar je al 180 liter water en bijna 5 kWh aan energie.

Via onderstaande link kom je bij een heel interresant filmpje:https://www.youtube.com/watch?v=UasyT1AYxxQ

Het verschil in watergebruik in Nederland en in een ontwikkelingsland zoals bijvoorbeeld Kenia is zoals je kunt zien enorm! 

Daarom gaan we deze week testen hoeveel water we kunnen besparen. Dit kun je doen door één week lang 1 minuut per keer korter te douchen. Zo bespaar je, zoals hier boven te lezen is al gauw heel veel water! Een idee is misschien om tijdens het douchen naar muziek te luisteren en 1 of 2 van je lievelings muzieknummers aan te zetten, zodat je weet dat als ze zijn afgelopen je onder de douche uit moet! Of misschien heb je wel een zandloper. Je hebt er ook speciaal voor in de douche.

Ga jij samen met ons de challenge aan? Laat je ons weten hoeveel water je hebt bespaard en hoe je dat hebt gedaan?

Iedereen is uitgenodigd mee te doen!
Of je nu thuis aan het werk bent of op school, we maken er samen iets super leuks van! Op onze website staan natuurlijk ook de opdrachten van voorgaande weken, ook hier kun je nog aan meedoen! Elke dinsdag rond 11 uur komt de nieuwsbrief online en wordt deze verzonden naar onze relaties. Dus ook als je school (nog) niet meedoet ben je van harte welkom om deel te nemen. 

Een vraag aan alle docenten van de deelnemende scholen: sturen jullie de nieuwsbrief door aan jullie leerlingen? Als de lockdown achter de rug is nemen onze onderwijsspecialisten contact op om het verdere verloop van de campagne en alle workshops persoonlijk af te stemmen.

Deelnemen?
Ook interesse in deelname aan de fysieke campage 2020-2021? Neem vrijblijvend contact op met Energy Challenges: bel 085-0230342 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op www.energychallenges.nl lees je alles over het project. 

En dan nu de winnaars van week 4!
We hebben ook deze week weer super veel inzendingen gehad. Allemaal leuk, allemaal origineel en iedereen heeft vreselijk z'n best gedaan. Wij hebben van alle inzendingen genoten!
Helaas moesten wij kiezen. Dat hebben we met ons hele team gedaan en dat was helemaal niet gemakkelijk. We hebben zo veel leuke en goede reacties gekregen! 

Uit alle reacties die deze week zijn binnengekomen hebben wij gekozen voor de geweldige inzending van: Jip en Maud uit Utrecht!

Dames van harte gefeliciteerd! Dank voor het meedoen en geniet van jullie prijsjes, wij hopen dat jullie het leuk zullen vinden. 
We nemen contact op om de adresgegevens te vragen zodat wij de prijs zo snel mogelijk kunnen opsturen.

 
Hulp nodig, vragen of gewoon zin om even te kletsen? Dat kan!

Nu we al weken bezig zijn met de "Energy Challenges Home Editie", kunnen wij ons voorstellen dat er vragen zijn of dat er behoefte is aan contact met één van onze Razende Reporters. Het is mogelijk om met je klas of met je team via Teams contact op te nemen met Sofie, Malissa of één van de andere Razende Reporters of onderwijsspecialisten. Zo kunnen wij je helpen als dat nodig is of gezellig met jullie meekijken wat jullie allemaal al hebben ondernomen.

 

Tags: , , , ,