Energy Challenges Home Editie deel 5

Doen jullie weer mee? 

Deze week hebben we als vervolg op de Trashpackers Quiz een super leuke opdracht. We gaan ons namelijk bezig houden met voeding. Want hoeveel water is er nu eigenlijk nodig om het voedsel dat wij eten te produceren? Dit is wellicht iets waar je nog nooit over nagedacht hebt, maar het is voor sommige producten heel erg veel. En waarom is het belangrijk om minder water te gebruiken? We hebben toch genoeg, of is dat misschien niet zo?
Zoet water is schaars, ook in Nederland kennen we perioden van droogte. Misschien herinner je je nog dat vorige zomer gevraagd werd om de auto niet te wassen en de tuin niet te besproeien. Daarom is het goed om ook over het verbruik van water na te denken en hier zuinig mee om te gaan. Zoek maar eens op internet, er is veel te vinden over waterconsumptie. 

Voor de productie van bijvoorbeeld één biefstuk is 4000 (!) liter water nodig. Dit zijn 32 volle badkuipen water. Voor slechts één biefstukje. Dat is wel heel bizar toch? Hoeveel zou een krop sla aan water kosten?

Via onderstaande link kom je bij een heel verhelderend filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=HBfjkW-EVoY

Daarom gaan we deze week onze eigen groenten kweken. We ervaren hoe simpel dat is. Iedereen kan dat, zelfs op je balkon! Via onderstaande link kom je bij de opdracht van deze week! Opdracht week 5

 

Iedereen is uitgenodigd mee te doen!
Of je nu thuis aan het werk bent of op school, we maken er samen iets super leuks van!

Op onze website staan natuurlijk ook de opdrachten van voorgaande weken, ook hier kun je nog aan meedoen!

Elke dinsdag rond 11 uur komt de nieuwsbrief online en wordt deze verzonden naar onze relaties. Dus ook als je school (nog) niet meedoet ben je van harte welkom om deel te nemen. 

Een vraag aan alle docenten van de deelnemende scholen: sturen jullie de nieuwsbrief door aan jullie leerlingen? Als de lockdown achter de rug is nemen onze onderwijsspecialisten contact op om het verdere verloop van de campagne en alle workshops persoonlijk af te stemmen.

 

Deelnemen?
Ook interesse in deelname aan de fysieke campage 2020-2021? Neem vrijblijvend contact op met Energy Challenges: bel 085-0230342 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op www.energychallenges.nl lees je alles over het project.

 

En dan nu de winnaars van week 3!

We hebben ook deze week weer super veel inzendingen gehad. Allemaal leuk, allemaal origineel en iedereen heeft vreselijk z'n best gedaan. Wij hebben van alle inzendingen genoten!

Helaas moesten wij kiezen. Dat hebben we met ons hele team gedaan en dat was helemaal niet gemakkelijk. We hebben zo veel leuke en goede reacties gekregen! 

Uit alle reacties die deze week zijn binnengekomen hebben wij gekozen voor de geweldige uitvinding van: Steijn, Nathan en Marijn van De Windroos in Zuidhorn! 
Kijk mee naar de pitch van de heren en zie wat voor een geweldig idee ze lanceren. 

Marijn, Nathan en Steijn


Heren, van harte gefeliciteerd! Dank voor het meedoen en geniet van jullie prijsjes, wij hopen dat jullie het leuk zullen vinden. 

We nemen contact op om de adresgegevens te vragen zodat wij de prijs zo snel mogelijk kunnen opsturen.

 

Hulp nodig, vragen of gewoon zin om even te kletsen? Dat kan!

Nu we al weken bezig zijn met de "Energy Challenges Home Editie", kunnen wij ons voorstellen dat er vragen zijn of dat er behoefte is aan contact met één van onze Razende Reporters. Het is mogelijk om met je klas of met je team via Teams contact op te nemen met Sofie, Malissa of een van de andere Razende Reporters of onderwijsspecialisten. Zo kunnen wij je helpen als dat nodig is of met jullie meekijken wat jullie allemaal al hebben ondernomen. Afgelopen week vond er ook zo'n meeting plaats met groep 8 van De Helix uit Heerhugowaard. Dit was een super leuk gesprek!  

 

Digitaal Energy Challenges Event

Save the date! 27 Mei 2021
 
Voor leerlingen van 10-14 jaar samen met hun leerkrachten. In je eigen klas tussen 10:00 uur en 12:30 uur.

Ben je op zoek naar een fijne en uitdagende activiteit voor leerlingen over het thema energie en klimaat? Dan nodigen we je samen met je klas of werkgroep uit voor het digitaal event van Energy Challenges. Het aanbod van het event zal gedeeld worden via een website met een gezamenlijk en internationaal afsluitmoment.
 
Wat er zoal op het programma staat: een klimaatwetenschapper aan het woord, een videowedstrijd, een quiz via Kahoot, een Escaperoom… Maar we hopen ook dat het samen internationaal werken aan dit thema op school, in tijden van een pandemie, energie kan geven voor de toekomst!

Energy Challenges is een internationaal project met België, Duitsland, Engeland, Nederland en Denemarken waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken! We dagen jongeren uit het basis- en secundair onderwijs uit om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school! Spelenderwijs ontdekken ze hun talenten en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. In de 5 landen nemen er een 140-tal scholen deel. Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van Interreg North Sea Region en vele (regionale) overheden in de 5 deelnemende landen.
 
Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereiding van het event. Binnenkort kan je meer informatie en een inschrijvingslink verwachten.

Heb je interesse? Laat het ons alvast weten, zo krijg jij een persoonlijke uitnodiging in je mailbox.

 

AVG

Wij publiceren niets zonder nadrukkelijke toestemming van ouders of verzorgers.

Tags: , , , ,
Image