Energy Challenges Home Editie deel 4!

Doen jullie weer mee?

Deze week hebben we als vervolg op de "Energievreter" een leerzame en toch ook ontspannen opdracht. Je mag deze week namelijk een filmpje bekijken, waarna je daarover een Quiz gaat maken. Let dus goed op bij het kijken van het filmpje! 

Via onderstaande link kom je bij het filmpje terecht:
https://www.youtube.com/watch?v=OUjELHUM9nM

Daarna mag je de Quiz maken die hierbij hoort. Deze vind je hieronder:
https://play.kahoot.it/v2/?quizId=6bf71e68-322e-4108-a581-5c4270910be6

We willen de docenten vragen de Kahoot met de leerlingen te delen, zodat zij allen deel kunnen nemen en de Quiz kunnen spelen. Dit kan via http://www.kahoot.it. Belangrijk is dat de Kahoot via Teams of een ander communicatie platform wordt gedeeld. 

Iedereen is uitgenodigd mee te doen!
Of je nu thuis aan het werk bent of op school, we maken er samen iets super leuks van!

Op onze website staan natuurlijk ook de opdrachten van voorgaande weken, ook hier kun je nog aan meedoen! Elke dinsdag rond 11 uur komt de nieuwsbrief online en wordt deze verzonden naar onze relaties. Dus ook als je school (nog) niet meedoet ben je van harte welkom om deel te nemen. Een vraag aan alle docenten van de deelnemende scholen: Sturen jullie de nieuwsbrief door aan jullie leerlingen? Als de lockdown achter de rug is nemen onze onderwijsspecialisten contact op om het verdere verloop van de campagne en alle workshops persoonlijk af te stemmen. 
 
Deelnemen?
Ook interesse in deelname aan de fysieke campage 2020-2021? Neem vrijblijvend contact op met Energy Challenges: bel 085-0230342 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op www.energychallenges.nl lees je alles over het project. 

En dan nu de winnaars van week 2!

De "tweede ster" was de energiespeurtocht. Hierin gingen jullie speuren door jullie huis en op zoek naar antwoorden die alles te maken hadden met energie en het verbruik daarvan. Jullie hebben allemaal super goed je best gedaan!
We hebben ongelofelijk veel inzendingen gehad. Allemaal leuk, allemaal origineel en iedereen heeft vreselijk z'n best gedaan. Wij hebben van alle inzendingen genoten! Helaas moesten wij kiezen. Dat hebben we met ons hele team gedaan en dat was helemaal niet gemakkelijk. We hebben zo veel leuke en goede antwoorden gekregen! Toch hebben we er één uitgekozen, en dat is de energiespeurtocht van: Bart, Sem en Joep uit Boekel!

Heren, van harte gefeliciteerd! Dank voor het meedoen en geniet van jullie prijsjes, wij hopen dat jullie het leuk zullen vinden. We nemen contact op om de adresgegevens te vragen zodat wij de prijs zo snel mogelijk kunnen opsturen.

DIGITAAL ENERGY CHALLENGES EVENT

Save the date! 27 Mei 2020

Voor leerlingen van 10-14 jaar samen met hun leerkrachten.
In je eigen klas Tussen 10:00 uur en 12:30 uur.

Ben je op zoek naar een fijne en uitdagende activiteit voor je leerlingen over het thema energie en klimaat? Dan nodigen we je samen met je klas of werkgroep uit op het digitaal event van Energy Challenges.
Het aanbod van het event zal gedeeld worden via een website met een gezamenlijk internationaal afsluitmoment.

Wat staat er zoal op het programma: een klimaatwetenschapper aan het woord, een videowedstrijd, een quiz via Kahoot, een Escaperoom,… Maar we hopen ook dat het samen internationaal werken aan dit thema op school in tijden van een pandemie energie kan geven voor de toekomst. Energy Challenges is een internationaal project tussen België, Duitsland, Engeland, Nederland en Denemarken waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken! We dagen jongeren uit het basis- en secundair onderwijs uit om op eigen wijze campagne te voeren voor energie-besparing en duurzaamheid op hun school! Spelenderwijs ontdekken ze hun talenten en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. In de 5 landen nemen er een 140-tal scholen deel. Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van Interreg North Sea Region en vele regionale overheden in de 5 deelnemende landen.

Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereiding voor het event. Binnenkort mag je meer informatie en een inschrijvingslink verwachten. Heb je interesse laat het ons alvast weten, zo krijg jij een persoonlijke uitnodiging in je mailbox.

AVG

Wij publiceren niets zonder nadrukkelijke toestemming van ouders of verzorgers.

 

Tags: , , ,