Koken jullie mee?

Elke maandag verschijnt er een nieuwsbrief. Elke week kiezen wij de twee leukste, gekste, en inventiefste reacties en die belonen we met leuke prijzen.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Mail je antwoorden, maar ook tekeningen, flimpjes of wat dan ook zijn meer dan welkom!

Vergeet je niet te vragen aan je ouders of dat wat je instuurt door ons gebruikt mag worden op onze website en Facebookpagina? (Als je dat liever niet hebt is dat natuurlijk niet van invloed op het winnen van een prijs.)

Dus doe je best, wij kunnen niet wachten op jullie reacties! 

 

Aangepaste finales

De scholen zijn weer open en ook wij zijn daar hartstikke blij mee! 

De komende periode zullen wij in overleg met docenten bekijken hoe we omgaan met de finales. De geplande locaties hebben we geannuleerd omdat dat in deze tijd niet gaat lukken. Maar, we hebben leuke alternatieven bedacht! Onze Razende Reporters zullen kijken waar behoefte aan is en wat haalbaar is. Uiteraard horen jullie binnenkort meer!

 

Heerlijke, bijzondere bloemkoolrisotto, jij kunt het ook!

Wij waren op bezoek bij "Boompjes Restaurant" in Overloon. Daar waren wij te gast bij een heel bijzondere chef: Jaap Volman. Jaap houdt van duurzaam koken; koken waarbij je zo min mogelijk weggooit, producten uit de regio gebruikt en zo puur mogelijk kookt. Daarmee valt hij op in de restaurantwereld, want kijk maar eens naar dat schildje naast de voordeur, dat krijg je niet zomaar!

Wij zijn dus hartstikke trots dat wij een kijkje in zijn keuken hebben mogen nemen en dat hij ons geleerd heeft om een superlekker en gemakkelijk gerechtje te maken. Bloemkoolrisotto!

Foto 11 05 2020 om 17.02

 

Kook je met ons mee?

Gooien jullie normaal ook de steel en het blad van een bloemkool weg? Wij wel. Maar nu niet meer! Want kijk maar wat voor lekkers je ermee kunt maken. Onze SUPER kok heeft het ons stap-voor-stap uitgelegd en natuurlijk hebben wij daar weer een filmpje van gemaakt.

Vraag maar aan je ouders wanneer jullie weer bloemkool eten, maak het na en proef hoe bijzonder lekker het is. Het is voor iedereen geschikt, want moeilijk is het niet.
Wij ontvangen dan natuurlijk weer graag jullie filmpje en horen ook heel graag of je het net zo lekker vindt als wij! 
Ook als je andere lekkere dingen maakt met zo min mogelijk afval ontvangen we die filmpjes graag. Of, misschien heb je inmiddels wel al je eigen groenten gekweekt en wil je ons laten zien hoe lekker dat is! Dat mag natuurlijk ook allemaal!

Ook voor deze kookklus hebben we natuurlijk weer prachtige Energy Challenges suikerriet bekers beschikbaar. Dus, ga aan de slag en mail ons! Wie weet win jij deze week één van de prijsjes!

Hier kun je zien hoe je net als Jaap deze heerlijke risotto van bloemkool maakt: https://youtu.be/LP-BszcOeXs

 

De prijswinnaars...

Afgelopen week was het alweer de 3de energiespeurtocht. Ook nu hebben we weer heeeeeeel veel leuke reacties gekregen.

De winnaars van deze week voor de energiespeurtocht zijn: Aafje en Luc.

En, omdat het vorige week vakantie was hebben we 2 extra winnaars gekozen voor het bijenhotel. Wat een leuke inzendingen hebben we gehad! Roos en Steef, gefelicicteerd! 

Wij hebben alle winaars van deze week inmiddels al een mail gestuurd, zij weten al dat ze hebben gewonnen. Ben jij het volgende week? Doe je best!

 

Onze eigen Energy Challenges bekers!


Dit zijn ze dan: onze "eigen" bekers. Gemaakt van suikerriet en dus niet van olie. De bekers zijn hartstikke duurzaam (en het water smaakt niet naar plastic). Wij zijn hartstikke blij met onze prachtige Energy Challenges bekers en danken BE O voor de levering en het planten van al die bomen!

Foto 11 05 2020 om 17.04

Tot volgende week!

Voor eventuele vragen, bel of mail ons gerust, wij zijn gewoon bereikbaar!
Energy Challenges
085-0230342
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vergeet je niet jouw naam, de naam van de school en je klas te vermelden als je wat instuurt?

Team Energy Challenges

Tags: , , , ,