Energiespeurtocht deel 3!

Elke maandag verschijnt er een nieuwsbrief. Elke week kiezen wij de twee leukste, gekste, en inventiefste reacties en die belonen we met leuke prijzen.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Mail je antwoorden, maar ook tekeningen, flimpjes of wat dan ook zijn meer dan welkom!

Vergeet je niet te vragen aan je ouders of dat wat je instuurt door ons gebruikt mag worden op onze website en Facebookpagina? (Als je dat liever niet hebt is dat natuurlijk niet van invloed op het winnen van een prijs.)

Dus doe je best, wij kunnen niet wachten op jullie reacties! 

 

Doen jullie ook deze week mee met de speurtocht?

We hebben een paar weken moeten afzien en moeten wennen aan een andere situatie dan we normaal gewend zijn, maar met zijn allen hebben we ontzettend goed en leuk werk verzet. Jullie hebben massaal deelgenomen aan alle leuke en leerzame opdrachten die we jullie toezonden. Petje af voor jullie allemaal! Twee weken geleden hebben jullie vol enthousiasme deelgenomen aan het tweede deel van de energiespeurtocht. Daarom wordt het nu tijd voor alweer het 3de deel van de speurtocht!

Deze week mogen jullie met deel 3 verder, waarin jullie onder andere op onderzoek gaan in de meterkast, de belangrijkste kast in huis. In deze kast regelen we alles wat met energie te maken heeft. In de opdracht zit een leuke proef met een ballon!

Door middel van deze speurtocht leren jullie steeds meer over het energieverbruik en wat bepaalde atributen betekenen of waar ze voor dienen. 

Wij zien jullie onderzoeken en ingevulde formulieren graag tegemoet! In de links hieronder vind je alle info die je nodig hebt om de speurtocht zo goed mogelijk uit te voeren. Succes!
 
Hieronder de link naar de instructie:
https://www.youtube.com/watch?v=m65jUAnEFiA&list=PLJq_bEiWUVJaBUCMRCBgL2XbATEoy1Tts&index=6&t=1s

Hieronder de link naar de speurtocht:
https://docs.google.com/presentation/d/1gnn97xDPzL7cL0EE9Q5bYIaJW0vSek6ScpAYdZDIViU/edit#slide=id.g7283ac976e_0_50

Hieronder het antwoordvel van de speurtocht:
Antwoordvel Energie Speurtocht les 3 - [jouw naam].docx

LET OP: Jullie antwoorden mogen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
De prijswinnaars...
Afgelopen week was het thema: "Knutsel je eigen bijenhotel"

We hebben heel veel leuke reacties op het filmpje gehad en ook prachtige foto's van jullie eigen "Bijenhotel" ontvangen!
Wij zijn heel benieuwd of er nog meer leerlingen geïnspireerd zijn geraakt en of er nog meer bijenhotels geknutseld zijn. Wij horen het graag en vinden het superleuk om jullie reacties te lezen!

De winnaar van het Correctbook is Jaap en de Rietsuiker waterfles is gewonnen door Ivo. Gefeliciteerd heren, jullie hotels waren ontzettend mooi! Wij hebben inmiddels Jaap en Ivo al een mail gestuurd, die weten al dat ze deze week hebben gewonnen. Ben jij het volgende week? Doe je best!

En nog een leuk nieuwtje: omdat het vakantie is zullen we volgende week weer 2 bijenhotels kiezen die een prijs krijgen! We hebben dan geweldig leuke Energie Challenges bekers beschikbaar als prijs! Die wil je natuurlijk bemachtigen, dus doe mee met de energiespeurtocht of maak nog een bijenhotel en stuur je reactie in. Volgende week zijn er 4 mooie prijzen te winnen! Tot dan!
 
Onze eigen Energy Challenges bekers!
Dit zijn ze dan: onze "eigen" bekers. Gemaakt van rietsuiker en dus niet van olie. De bekers zijn hartstikke duurzaam (en het water smaakt niet naar plastic). Wij zijn hartstikke blij met onze prachtige Energy Challenges bekers en danken BE O voor de levering en het planten van al die bomen!
Nieuwsbrief foto BE O
 
Tot volgende week!

Voor eventuele vragen, bel of mail ons gerust, wij zijn gewoon bereikbaar!
Energy Challenges
085-0230342
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vergeet je niet jouw naam, de naam van de school en je klas te vermelden als je wat instuurt?

Team Energy Challenges
 
Tags: , , , ,
clouds-opacity
Image