We gaan een bijenhotel maken!

Elke maandag verschijnt er een nieuwsbrief. Elke week kiezen wij de twee leukste, gekste, en inventiefste reacties en die belonen we met leuke prijzen.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Mail je antwoorden, maar ook tekeningen, flimpjes of wat dan ook zijn meer dan welkom!

Vergeet je niet te vragen aan je ouders of dat wat je instuurt door ons gebruikt mag worden op onze website en Facebookpagina? (Als je dat liever niet hebt is dat natuurlijk niet van invloed op het winnen van een prijs.)

Dus doe je best, wij kunnen niet wachten op jullie reacties! 

 

Laten we samen voor de bijen zorgen!

Nu jullie allemaal vakantie hebben, is het weer tijd voor een leuke en leerzame knutselopdracht. We gaan deze week namelijk een bijenhotel maken! Afgelopen week hebben jullie enthousiast deelgenomen aan deel 2 van de energiespeurtocht. We hebben wederom veel inzendingen gehad. Goed en leuk om te zien hoe jullie je inzetten voor de energy challenges!

Van CBS 't Fundament kregen we een erg leuke reactie op de opdrachten. Deze lees je hieronder:

"In februari heeft Razende Reporter Sofie een aantal sterren uitgedeeld aan de harde werkers in onze groep 7/8 van CBS 't Fundament. Vlak daarna kregen we een sterk vermoeden dat de scholen wel eens 'dichtgegooid' konden worden. We zijn daarom aan de slag gegaan met het basiswerk, zoals rekenen, taal en spelling, maar ook de Energy Challenges zijn we niet vergeten. We hebben namelijk geen schoolgebouw nodig om te bezuinigen, dat kunnen we thuis ook!
De kinderen hebben de opdracht gekregen een plan van aanpak te schrijven, deze thuis te overleggen en tot slot een filmpje te maken van de maatregelen die gelukt zijn! En met succes! Er is thuis heel wat bezuinigd en zo hebben onze toppers ook hun gezinsleden meegekregen in het proces van bezuinigen!"

Deze week mogen jullie een bijenhotel gaan maken. Deze hotels zijn namelijk erg belangrijk voor de bijen. Ze vinden er een rustig plekje om eitjes te leggen, zodat er volgend jaar weer voldoende jonge bijen zijn. Daarnaast is een bijenhotel niet alleen belangrijk, maar ook heel mooi om in de tuin te hangen! 
 
In het bijgevoegde wordbestand lees je precies waar een goed bijenhotel aan moet voldoen, zodat de bijen er ook echt gebruik van kunnen maken. Wees hiernaast ook creatief met hoe je bijenhotel eruit komt te zien. Zo heb je ook nog eens iets super moois in de tuin hangen, en dat vinden je ouders dan wellicht weer leuk!

Wij zijn ook deze week weer erg benieuwd naar wat jullie gaan maken! Stuur je ons foto's van je bijenhotel?

Hieronder vind je de instructie:
Maak je eigen bijenhotel.docx

LET OP: Jullie antwoorden mogen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie hebben gewonnen?

De vierde week was de opdracht: "Energiespeurtocht deel 2"

We hebben heel veel leuke reacties op de opdracht gehad en ook weer mooie foto's ontvangen van hoe jullie bijvoorbeeld een schema of plan van aanpak hebben gemaakt om thuis energie te besparen. Ga vooral zo door, jullie zijn allemaal super goed bezig!

De winnaars van deze week zijn: Femke en Jeroen! Van harte gefeliciteerd met jullie gewonnen prijs. Super goed gedaan! Heb je niet gewonnen? Niet getreurd, volgende week kiezen we weer twee nieuwe winnaars. Femke en Jeroen zijn inmiddels gemaild.

Fijne week, en succes met het maken van het bijenhotel!
Heb je een vraag? Dan mag je ons altijd mailen of bellen.

 

Tot volgende week!

Voor eventuele vragen, bel of mail ons gerust, wij zijn gewoon bereikbaar!
Energy Challenges
085-0230342
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vergeet je niet jouw naam, de naam van de school en je klas te vermelden als je wat instuurt?

Team Energy Challenges

Tags: , , , ,
clouds-opacity
Image