Energiespeurtocht deel 2!

Elke maandag verschijnt er een nieuwsbrief. Elke week kiezen wij de twee leukste, gekste, en inventiefste reacties en die belonen we met leuke prijzen.

Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Mail je antwoorden, maar ook tekeningen, flimpjes of wat dan ook zijn meer dan welkom!

Vergeet je niet te vragen aan je ouders of dat wat je instuurt door ons gebruikt mag worden op onze website en Facebookpagina? (Als je dat liever niet hebt is dat natuurlijk niet van invloed op het winnen van een prijs.)

Dus doe je best, wij kunnen niet wachten op jullie reacties! 

 

Doen jullie ook deze week mee met de speurtocht?

Nu we een paar weken verder zijn, hebben de meesten inmiddels hun draai gevonden in deze gekke situatie. Dit is alweer de 4de nieuwsbrief, met ook deze week weer een leuke opdracht. Twee weken geleden hebben jullie vol enthousiasme deelgenomen aan het eerste deel van de energiespeurtocht. 

Deze week mogen jullie met deel 2 verder, waarin jullie onder andere een kamer in jullie huis gaan onderzoeken! Je gaat in deze kamer verschillende opdrachten uitvoeren die alles te maken hebben met energiebesparen. Denk aan bijvoorbeeld het onderzoeken van de apparaten in die ruimte. 

Door middel van deze speurtocht leren jullie steeds meer over het energieverbruik in jullie eigen huis, en wat je zelf aan het verminderen van energie kunt bijdragen.

Wij zien jullie onderzoeken en ingevulde formulieren graag tegemoet! In de links hieronder vind je alle info die je nodig hebt om de speurtocht zo goed mogelijk uit te voeren. Succes!

Hieronder de link naar de instructie:
https://www.youtube.com/watch?v=7uwYn4HjrE8&t=8s

Hieronder de link naar de speurtocht:
https://docs.google.com/presentation/d/1z2LW3f-E62G4pKy6tDJdRYxbsJdq5XWXwAHp_mnAHew/edit?usp=sharing

Hieronder het antwoordvel van de speurtocht:
Energiespeurtocht in huis - thema 2 - Antwoordvel.docx

LET OP: Jullie antwoorden mogen gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Wie hebben gewonnen?

De derde week was het thema: "Knutsel je eigen Robbie!"

We hebben heel veel leuke reacties op het filmpje gehad en ook prachtige foto's van jullie eigen "Robbie" ontvangen!
Wij zijn heel benieuwd of er nog meer leerlingen geïnspireerd zijn geraakt en er nog meer robots geknutseld zijn. Wij horen het graag en vinden het superleuk om jullie reacties te lezen!

De winnaar van het Correctbook is Olav en de Rietsuiker waterfles is gewonnen door Max. Gefeliciteerd heren, jullie robots waren ontzettend mooi! Wij hebben inmiddels Olav en Max al een mail gestuurd.

 

Tot volgende week!

Voor eventuele vragen, bel of mail ons gerust, wij zijn gewoon bereikbaar!
Energy Challenges
085-0230342
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vergeet je niet jouw naam, de naam van de school en je klas te vermelden als je wat instuurt?

Team Energy Challenges

Tags: , , , ,
clouds-opacity
Image