Knutselen jullie ook een Robbie?

Het begint ook bij ons al een beetje te wennen, dit is alweer onze 3de nieuwsbrief met deze week een hele leuke opdracht. Na een paar lekker zonnige dagen wordt het weer deze week wat minder, hartstikke prima dus om lekker binnen te knutselen!

Energie besparen kan op heel veel verschillende manieren. Wij hebben deze week gekozen om van afval iets leuks te maken. Sturen jullie een foto van jullie Robbie? In het filmpje kun je zien hoe wij die van ons hebben gemaakt.

Daarnaast zijn wij heel benieuwd naar jullie verhaal. Waarom denken jullie dat het slim is om materialen te hergebruiken? Zoals we dat met een moeilijk woord het noemen: de circulaire economie. 

Bekijk hier het filmpje waarin Sofie, één van de Razende Reporters, Robbie heeft gemaakt! https://youtu.be/EmTPfwUyhDo

Robbie

Wie hebben gewonnen?

De eerste week was het thema: "De moestuin van buurman Henk".

We hebben heel veel leuke reacties op het filmpje gehad, we hebben zelfs afgelopen week nog een reactie gekregen van een moeder van één van de kinderen. Haar zoon had naar aanleiding van de moestuin van buurman Henk zelf een moestuintje aangelegd. De eerste zaadjes zijn al ontkiemd.
Wij zijn heel benieuwd of er nog meer leerlingen geinspireerd zijn geraakt. Wij horen het graag en vinden het superleuk om jullie reacties te lezen!

De winnaar van het Correctbook is Renske en de Rietsuiker waterfles is gewonnen door Lars. Wij hebben inmiddels Renske en Lars al een mail gestuurd.

 

Tot volgende week!

Voor eventuele vragen, bel of mail ons gerust, wij zijn gewoon bereikbaar!
Energy Challenges
085-0230342
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Vergeet je niet jouw naam, de naam van de school en je klas te vermelden als je wat instuurt?

Team Energy Challenges 

 

 

 

Tags: , , , ,