De moestuin van buurman Henk

De moestuin van buurman Henk

Nu de hele wereld op z'n kop staat en ook wij met onze Razende Reporters niet meer door kunnen zoals we dat graag zouden willen, hebben ook wij ons bezonnen over hoe we verder kunnen met de campage van de Energy Challenges.

Vanaf vandaag zullen wij elke maandag een nieuwsbrief versturen. Elke nieuwsbrief bevat een leuk filmpje met informatie en een opdracht. Natuurlijk is het aan jullie om te besluiten om hieraan mee te doen. Elke week kiezen wij de leukste, gekste, en inventiefste reactie en die belonen we met leuke prijzen. Er ligt voor deze week al een mooi Elfinbook te wachten en we hebben een bijzondere, herbruikbare waterfles die is gemaakt van rietsuiker. Allebei erg duurzaam dus. 

Op school kunnen we precies zien wat de resulaten zijn van de acties die jullie ondernemen. Het gas en stroomverbruik kunnen we samen van dag tot dag bijhouden. Thuis kan dat misschien niet. Daarom zullen de thuisopdrachten ook andere thema's bevatten dan alleen het besparen, het slim omgaan met energie.
Want "energie" hebben we voor bijna alles nodig. Ons eten zorgt ervoor dat wij kunnen denken en bewegen, maar waar komt dat eten vandaan? Uit een zak uit de supermarkt of kweken we het zelf? Wat draagt het zelf telen bij aan een beter milieu?

Heb je zelf misschien een moestuin of kweek je op het balkon lekkere snoeptomaatjes? 
Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat het ons weten via de mail of onze Facebookpagina. Tekeningen, flimpjes of wat dan ook zijn meer dan welkom!
Volgende week maandag lees je in de volgende nieuwsbrief wie de prijzen hebben gewonnen. 

Vergeet je niet te vragen aan je ouders of dat wat je instuurt door ons gebruikt mag worden op onze website en Facebookpagina? Als je dat liever niet hebt is dat natuurlijk niet van invloed op het winnen van een prijs. Dus doe je best, wij kunnen niet wachten op jullie reacties!

Met veel plezier hebben wij het eerste filmpje opgenomen. Één van de Razende Reporters, Sofie, neemt je mee naar de moestuin van buurman Henk. Wij hopen dat jullie het ook leuk vinden!

https://youtu.be/F20LtJnp41c

Tot volgende week! In de tussentijd: veel plezier en blijf gezond!

 

Voor eventuele vragen, bel of mail ons gerust, wij zijn gewoon bereikbaar!
Energy Challenges
085-0230342
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vergeet je niet jouw naam, de naam van de school en je klas te vermelden als je wat instuurt?

Team Energy Challenges

2020 03 30 Razende Reporter

Tags: , , , ,