TAQA ondersteunt de Energy Challenges

Op weg naar duurzame scholen in Nederland

Energy Challenges wordt ondersteund door TAQA

ALKMAAR – “De hele wereld lijkt in de weer te zijn met duurzaamheid en de energietransitie, maar zolang we zelf niet veranderen, is dat natuurlijk dweilen met de kraan open. Wij zetten daarom in op gedragsverandering.”, aldus Ingrid Kloosterman van Energy Challenges, een project waaraan scholen kunnen deelnemen. 

Energiebedrijf TAQA uit Alkmaar heeft zich als partner achter de Energy Challenges geschaard en geeft daarmee aan dat ze de doelstelling van harte ondersteunt.

 

Bewustwording

Kloosterman legt uit hoe het werkt: “Bij Energy Challenges komen techniek en gedrag samen. Scholieren – uit groep 7-8 – maken hier zelf het verschil. De jongeren worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school. Zo maken ze kennis met de wereld van duurzaamheid, energie en techniek: ze ontdekken hun eigen talenten. Bijkomend voordeel: gemiddeld besparen scholen 15% op hun energierekening.”

Volgens Kloosterman merk je de mentaliteitsverandering op het gebied van duurzaamheid ook echt bij de leerlingen. “Waar ik tegen mijn kinderen nog wel eens zeg ‘doe die deur eens dicht!’, daar gaf een leerling op een deelnemende school mij datzelfde standje. Op zo’n moment weet ik: het project is geslaagd. Maar denk ook aan leerlingen die aangeven dat een koelkast in ieder klaslokaal echt te veel van het goede is. En dat het digibord écht niet continu aan hoeft te staan.” Het project moet volgens Kloosterman een olievlek worden die zich langzaam uitbreidt over heel Nederland. “Acht jaar geleden is het idee voor Energy Challenges in Groningen ontstaan. Inmiddels hebben al bijna veertigduizend leerlingen van zo’n 170 scholen in Nederland deelgenomen. Ook in België, Duitsland, Groot-Brittannië en Denemarken worden sinds 2018 Energy Challenges georganiseerd.”

TAQA ondersteunt de Energy Challenges

Directeur René Zwanepol van TAQA: “TAQA steunt de Energy Challenges omdat het een initiatief is dat goed bij ons past. Vanuit ons Energising Communities fonds ondersteunen wij duurzaamheidsprojecten in de regio Alkmaar die gericht zijn op energie. Het is belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van dit onderwerp. De Energy Challenges doen dit op een hele aansprekende manier met daarnaast ook concrete besparingsresultaten voor scholen.” 

Meer weten?

Interesse om als school of bedrijf deel te nemen? Neem dan vrijblijvend contact op met Ingrid Kloosterman via 085-0230342 of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op www.energychallenges.nl lees je alles over het project.

TAQA Toekomststoel EC

Ingrid Kloosterman (Energy Challenges) overhandigt een door de kinderen - tijdens de kick-off - gemaakte toekomststoel aan René Zwanepol (TAQA).

Tags:
clouds-opacity
Image