Finale Noord Holland bezocht door de reporter van EC Noord

Op 31 mei vond de Finale van Energy Challenges Noord-Holland plaats. Om inspiratie op te doen voor de finale in Noord-Nederland ging de razende reporter het land door om een kijkje te nemen. Van Almere naar Amsterdam centraal, daarna met de trein richting Hoorn. Overstappen op Castricum en de reporter landde in Heiloo. Een aardige reis maar zeker de moeite waard. 

Na een korte wandeling van het station in Heiloo arriveerde de reporter bij de locatie: een schitterend landgoed met aan de ingang een fontein. En dat was nog niet alles: achter dit schuilde een kapel, de locatie van het evenement. Binnen de koepel zag men direct de schitterende glas-in-lood ramen en kon genoten worden van de akoestiek. De muziek en stemmen galmden op harmonieuze wijze door het stenen gebouw. 

Het evenement begon met een terugblik door de presentator Jordy. Hij vertelde over de scholen en sprak daarbij de verbeelding aan voor de mensen die blanco aanwezig waren en nog van te voren niet veel wisten over de deelnemende scholen. Over bijvoorbeeld de kleinste school van Noord-Holland!

Losgaan was een understatement van wat er daarna gebeurde: de Energizer die gehouden werd door de communicatiespecialist bracht alle kinderen volop in beweging. Voor de kinderen een ideale break na alle aandacht en spanning die het evenement wenste en veroorzaakte. Menig feest van volwassenen kwam niet in de buurt van de energie van de kinderen. 

Jan Terlouw, wie kent hem niet? Hij maakte het evenement nog specialer. Hij vertelde over zijn nieuwe boek en over de stoel van de toekomst: een prachtig concept om stoelen, gemaakt door kinderen, te schenken aan bedrijven, zodat de bedrijven denken aan de toekomst en hierdoor ethische en bewuste keuzes maken. 

Het slechte weer dat later kwam mocht de sfeer niet wegnemen. De dag kenmerkte zich door mooie momenten en een goede organisatie van het team. Hopen dat dit succes herhaald kan worden in het hele land!