Twente Milieu

Sustainable Energy Experience - Twente Milieu is op de meeste plaatsen in Twente verantwoordelijk voor het ophalen van afval en het afleveren van afvalbakken. Niets anders dan logisch dat zij bijna alles weten over afval! Twente Milieu biedt leuke opdrachten aan voor alle groepen 1 t/m 8.

LET OP!! De workshops van Twente Milieu zijn (momenteel) alleen beschikbaar voor scholen in Oldenzaal!

 

Groep 4 & 5

Afvalspel met afvalcoach

Het ‘grote’ afvalspel: wie heeft het snelst de producten in de juiste container? Het spel vindt plaats op bijvoorbeeld het schoolplein (of in een grote ruimte) onder leiding van een echte afvalcoach. 

Afvalsjoelen

Geschikt voor in de klas. Op de sjoelsteentjes staan producten afgebeeld. Sjoel deze door het juiste poortje. Spel onder leiding van een echte afvalcoach.

Afvaltwister

Het bekende spel Twister, maar dan met een (afval)twist!

NOT Twente Milieu 1

 

Groep 6, 7 & 8

De techniek van een vuilniswagen

Een afvalcoach komt langs en vertelt over de wonderbaarlijke techniek die een afvalwagen doet draaien.

De afvalmeter

Ga de strijd aan tussen klassen of werk met je eigen klas aan meer bewustwording. De afvalmeter, ‘op weg naar een afvalvrije school’, is te vinden op www.twentezonderafval.nl. Dit is een project dat leerlingen bewust maakt van het afval dat wij allemaal met elkaar produceren. Tijdens de actieperiode scheiden de leerlingen in de klas hun afval in verpakkingen, papier, gft en restafval. De resultaten worden dagelijks ingevuld op een online afvalmeter. Lukt het de klas om de hoeveelheid (rest)afval sterk te verminderen? Ga de uitdaging aan! Aanmelden kan via www.twentezonderafval.nl 

NOT Twente Milieu 2

 

Lesbladen voor leerkrachten met een kant-en-klaar lesprogramma, aansluitend bij kerndoelen. Deze zijn te vinden op www.twentezonderafval.nl 

  • Wie: De workshops worden gegeven door de afvalcoaches van Twente Milieu.

  • Waar: De workshops worden op school gegeven.

  • Extra kosten: Er zijn geen extra kosten verbonden aan deze experience.

  • Tijdsduur: De duur van de experience kan verschillen per groep. Neem hiervoor contact op.

  • Groepsgrootte: Er wordt rekening gehouden met een normale basisschoolklas, rond de 25 leerlingen als maximum.

Voor meer informatie kan men terecht op www.twentemilieu.nl of op www.twentezonderafval.nl. Hier zijn ook activiteiten te vinden voor de onderbouw!

Contact: Voor vragen of reserveringen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tags: