De Höfte

Sustaineble Energy Experience - Natuur en Milieu Educatiecentrum de Höfte heeft een breed pakket aan leuke excursies waarbij energizers met voeten in de natuur of op school meer te weten kunnen komen over natuur en duurzaamheid. Voor elke groep is wat wils, dus mocht je interesse hebben kun je kijken op de site, hier zijn ook activiteiten voor de onderbouw te vinden!

Groep 4 en 5: Imker in de Klas

Op school biedt de Höfte het programma “De Imker in de klas”. Zoals de titel al aangeeft komt de imker met pak en kap op bezoek in de klas. Door middel van een verhaal en diverse “doe-opdrachten” komen de energizers alles te wetenover de bij. Voor de goede voorbereiding is een video beschikbaar die in de klas getoond kan worden als voorbereiding op de workshop.
NOT De Höfte 1

Groep 5: Zwerfafvalproject

De Oldenzaalse basisscholen ontvangen allemaal een uitnodiging  om met groep 5 mee te doen met het  “Zwerfafvalproject”. Een medewerker van de Höfte komt  in de klas om met de scholieren de vragen "wat is zwerfafval"  en "wanneer vind ik het erg" onderzoeken. Hierna gaat de hele groep naar buiten om afval te  prikken. Dit wordt na afloop gewogen. De workshop wordt afgesloten met een voorstelling van theatergroep “Hydra” bij de Höfte zelf. Na de workshop is het aan de groep er een vervolg aan te plakken als zij willen, zoals een kunstwerk van het verzamelde afval of een schrijfopdracht.
NOT De Höfte 2

Groep 5 en 6: Huid en Haar

Dit programma begint met een brief van Sterre aan de kinderen. Sterre gaat binnenkort een kinderboerderij bezoeken en vind het eng om de dieren aan te raken. Daarom vraagt ze aan de kinderen naar de kinderboerderij van de Höfte te gaan, de dieren aan te raken en na afloop een brief aan haar te schrijven. Eenmaal bij de Höfte krijgen de kinderen in groepjes een rugzak mee waar spullen in zitten voor diverse proeven. Zo ontdekken ze o.a. wat er van de diverse huiden wordt gemaakt, waarom een pony wel tegen regen kan en een ezel niet .De leerkracht heeft een rugtas met een antwoordenboekje en  huiden; als kinderen de dieren niet kunnen of willen aanraken is dit een goed alternatief. De kinderen worden in 5 groepjes  verdeeld. Het is voor het programma niet nodig extra begeleiding te hebben. Als de groepsleerkracht dit prettig vind is het altijd mogelijk extra ouders/begeleiders van school in te schakelen.

Groep 7 en 8: Energieproject bij de Höfte

LET OP! Het Energieproject is alleen beschikbaar voor scholen in Oldenzaal!

Aan de hand van 6 leskisten ( 2x wind, 2x aardwarmte en 2x zon) doen de scholieren in de klas in groepen een aantal experimenten. Met deze lesmaterialen krijgen energizers een beleving mee, ze gaan namelijk lekker de slag en gaan bezig met het uitvoeren van een experiment. Leren door te doen en te ervaren! De kennis over wind of zonne-energie of aardwarmte  komt binnen terwijl de kinderen bezig zijn.

Ze gaan in groepjes bezig met hun onderwerp en aan het eind van de les vertellen de groepen de bevindingen aan de klasgenoten.      

De groep wordt in 6 subgroepen verdeeld. Behalve de groepsleerkracht is het niet nodig extra begeleiding te hebben.Deze workshop wordt vanaf maart bij de Höfte gegeven.

Het bijenlint

In april 2020 ergens rondom de dag van de aarde wordt er op diverse plekken in Losser en Oldenzaal een speciaal bloemenmengsel gezaaid. Burgers kunnen gratis bloemzaad aanvragen. Scholen kunnen dit uiteraard ook doen.

Bij de Höfte maken we van het zaaien van dit “Bijenlint”  een feestje. Een beperkt aantal groepen 4 kan meehelpen met het zaaien van het Bijenlint bij de Höfte.

Kinderen leren over groen, biodiversiteit en het belang van de bijen voor ons mensen.

  • Wie: De workshops worden elk door iemand anders gegeven. Of de school zelf begeleiding moet regelen staat per workshop vermeld.

  • Waar: Kinderboerderij De Höfte, Operalaan 152, Oldenzaal.

  • Extra kosten: Voor elke groep wordt totaal €35,- in rekening gebracht. Voor het zwerfafvalproject wordt niets in rekening gebracht.

  • Tijdsduur: De tijdsduur verschilt per pakket, neem hiervoor contact op met de aanbieder.

  • Groepsgrootte: Er wordt uitgegaan van 1 basisschoolgroep.

NOT De Höfte 3

 

Voor meer informatie over de beschikbare pakketten, ook voor de onderbouw, kijk op www.dehofte.nl/schoolbezoeken/.

Contact: Voor vragen, meer informatie en reserveringen kunt u terecht bij Toos Benneker.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                             

Telefoon: 0541 510925

Tags: