Rioolwaterzuivering bij jou in de buurt

Afvalwater

Al het water dat we voor onszelf gebruiken of dat bedrijven nodig hebben, moet worden afgevoerd. Water heet dan opeens afvalwater en schoon is het dan niet meer. Het is meer of minder vies. Vroeger liep afvalwater meestal gewoon de sloot of de gracht in. Sloten, vaarten en grachten werden troebel en het rook ook niet bijzonder fris. Gevolg daarvan: het oppervlaktewater werd door de algengroei "groene soep", zwemmen in open water werd een ongezonde bezigheid en vissen en waterplanten legden het loodje. Vanaf groep 8 van het basisonderwijs kunnen groepen een rondleiding krijgen op een rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in de omgeving van de school.

Duur & Deelname

Duur van een rondleiding ligt tussen de 30-80 minuten, maar dit is afhankelijk van de mogelijkheden bij de desbetreffende RWZI. 

Wanneer u interesse heeft om met uw klas(sen) gebruik te maken deze Energy Experience neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij gaan het voor u regelen! 

Tags:
clouds-opacity
Image