Bos

EC BOS

We hebben onze eigen Energy Challenges BOS! Hé, het is echt waar. Het bestaat sinds het voorjaar van 2022 en is zelfs te bezoeken in het Overijsselse Hardenberg.

"De energie-uitdagingen BOS". Wij zijn er erg trots op!

Nu is het nog maar heel klein, er staan ​​nog maar 30 bomen, maar het is de bedoeling dat we er samen voor zorgen dat het een prachtig groot bos wordt. Hoe kan je helpen? Door op de link te klikken, een boom te kiezen, te betalen en Stichting Treemendo zal ons bos in het volgende plantseizoen stukje bij beetje groeien.

Uiteraard houden we u daarna op de hoogte over hoe het met ons bos gaat. Op de speciale website kun je ook digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Bespaar zoveel mogelijk CO2 door minder gas, elektra en water te verbruiken.

CO2 die toch vrijkomt, wat we niet zonder energie kunnen, kan ook in bomen worden opgeslagen. Zo proberen we bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Met onze 30 bomen die al geplant zijn hebben we al 3 ton CO2 afgevangen, waarmee we 3 vliegtuigvluchten, 10 m2 zee-ijs en 1333 km met de auto compenseren en prachtige nieuwe natuur creëren. Dat is een goed begin, niet?

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten?

Ook bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot willen compenseren zijn van harte welkom. Als u ons een e-mail stuurt, berekenen wij hoeveel bomen er ter compensatie nodig zijn en sturen wij een factuur voor de aankoop van die bomen.

bos@energychallenges.nl

Vragen bel: 085-0230342 of mail naar bos@energychallenges.nl

Image
Vogelkers

Vogelkers

€16.99
productnummer: ECB04

Prachtig en bekend om de heerlijke amandelgeurende bloesem, de Vogelkers. In het voorjaar maken veel insecten graag een ommetje om te snacken van deze bloesem vol met nectar.

Komt voor in
De Vogelkers komt vooral voor in Noord-Europa en Noord-Azië.

Hoogte & Leeftijd
Deze boom groeit tot 16 meter hoogte en de oudste Vogelkers is rond de 150 jaar oud.

Vruchten & Bloemen
Het is niet te missen wanneer de Vogelkers in bloei staat. De boom in bloei transformeert van groen naar wit! De bloesem heeft een aangename amandelgeur en is tweeslachtig. Dit betekent dat het zowel vrouwelijke als mannelijke delen heeft. De bloesem verschijnt in het voorjaar en wordt bestoven door bijen en andere insecten. Na de bestuiving groeien er rood/zwartachtige, bittere kersen aan die weer worden gegeten door zoogdieren en vogels.

Wist je dat
Het zwarte fruit kan gebruikt worden voor het maken van likeur maar ook voor het verven van wol bijvoorbeeld. Lekker multifunctioneel!