Bos

EC bOS

We hebben onze eigen Energy Challenges BOS! Hé, het is echt waar. Het bestaat sinds het voorjaar van 2022 en is zelfs te bezoeken in het Overijssel Hardenberg.

"De energie-uitdagingen BOS". Wij zijn er erg trots op!

Nu is het nog maar heel klein, er staan ​​nog maar 30 bomen, maar het is de bedoeling dat we er samen voor zorgen dat het een prachtig groot bos wordt. Hoe kan ik je helpen? Door op de link te klikken, een boom te kiezen, te betalen en Stichting Treemendo zal ons bos in het volgende plantseizoen stukje bij beetje groeien.

Uiteraard houden we u daarna op de hoogte over hoe het met ons bos gaat. Op de speciale website kun je ook digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Bespaar zoveel mogelijk CO2 door minder gas, elektra en water te verbruiken.

CO2 die toch vrijkomt, wat we niet zonder energie kunnen, kan ook in bomen worden opgeslagen. Zo proberen we bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Met onze 30 bomen die al geplant zijn hebben we al 3 ton CO2 afgevangen, waarmee we 3 vliegtuigvluchten, 10 m2 zee-ijs en 1333 km met de auto compenseren en prachtige nieuwe natuur creëren. Dat is een goed begin, niet?

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten?

Ook bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot willen compenseren zijn van harte welkom. Als u ons een e-mail stuurt, berekenen wij hoeveel bomen er ter compensatie nodig zijn en sturen wij een factuur voor de aankoop van die bomen.

bos@energychallenges.nl

Vragen bel: 085-0230342 of mail naar bos@energychallenges.nl

Image
Hazelaar

Hazelaar

€16.99
productnummer: ECB02

We kennen ze allemaal, hazelnoten! De Hazelaar is de boom die de nootjes groeit die wij als mensen maar ook eekhoorns en muisjes zo lekker vinden. Niet zo dol op nootjes? Het schijnt dat een hazelnootje beschermd tegen boze geesten.. Geen garantie hoor!

Komt voor in
De Hazelaar is een inheemse boom in Europa. West-Azie, van de Britse eilanden naar Iberia, Griekenland, Turkije en Cyprus tot aan het noorden van centraal Scandinavie. Ook komt hij voor in centraal Oeral, de Kaukasus en het noordwesten van Iran.

Hoogte & Leeftijd
Normaal gesproken wordt een Hazelaar 3 – 8 meter hoog maar dat kan oplopen tot zo’n 15 meter! Ze bereiken leeftijden van meer dan 100 jaar.

Vruchten & Bloemen
De bladeren van een Hazelaar dienen als voedsel voor veel verschillende dieren waaronder motten. En zelfs in de dode takjes van een Hazelaar worden rupsen, larven en andere insecten gevonden. Maar de vruchten zijn belangrijker voedsel voor dieren als de eekhoorn. In Ierland stond de Hazelaar ook wel bekend als de ‘boom der kennis’ en in de middeleeuwen was de Hazelaar een symbool van vruchtbaarheid.