Bos

EC bOS

We hebben onze eigen Energy Challenges BOS! Hé, het is echt waar. Het bestaat sinds het voorjaar van 2022 en is zelfs te bezoeken in het Overijssel Hardenberg.

"De energie-uitdagingen BOS". Wij zijn er erg trots op!

Nu is het nog maar heel klein, er staan ​​nog maar 30 bomen, maar het is de bedoeling dat we er samen voor zorgen dat het een prachtig groot bos wordt. Hoe kan ik je helpen? Door op de link te klikken, een boom te kiezen, te betalen en Stichting Treemendo zal ons bos in het volgende plantseizoen stukje bij beetje groeien.

Uiteraard houden we u daarna op de hoogte over hoe het met ons bos gaat. Op de speciale website kun je ook digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Bespaar zoveel mogelijk CO2 door minder gas, elektra en water te verbruiken.

CO2 die toch vrijkomt, wat we niet zonder energie kunnen, kan ook in bomen worden opgeslagen. Zo proberen we bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Met onze 30 bomen die al geplant zijn hebben we al 3 ton CO2 afgevangen, waarmee we 3 vliegtuigvluchten, 10 m2 zee-ijs en 1333 km met de auto compenseren en prachtige nieuwe natuur creëren. Dat is een goed begin, niet?

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten?

Ook bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot willen compenseren zijn van harte welkom. Als u ons een e-mail stuurt, berekenen wij hoeveel bomen er ter compensatie nodig zijn en sturen wij een factuur voor de aankoop van die bomen.

bos@energychallenges.nl

Vragen bel: 085-0230342 of mail naar bos@energychallenges.nl

Image
Haagbeuk

Haagbeuk

€16.99
productnummer: ECB01

De Europese Haagbeuk is relatief droogte-, en windbestendig en ook redelijk tolerant wat klimaatveranderingen betreft. Een goede match voor Nederland, een land met veel wind en nattigheid.

Komt voor in
In West-Azië, Centraal-, Oost-, en Zuid-Europa komt de Haagbeuk van nature voor. Ook in Zuid-Engeland groeit de Haagbeuk.

Hoogte & Leeftijd
De Haagbeuk is een boom met brede groene bladeren die tot wel 32 meter hoogte kan groeien. Ze kunnen zeker 150 jaar oud worden.

Vruchten & Bloemen
Bloemen groeien in de maanden april tot en met mei en de Haagbeuk is eenhuizig, (de mannelijke en vrouwelijke bloemen zitten op dezelfde boom)

Wist je dat
De boom herken je vooral in de herfst erg goed door zijn felgele bladeren. En ook omdat hij ze bij de eerste vorstige winterdagen meteen laat vallen! De Haagbeuk wordt veel gebruikt naast en over paden en soms ook in tuinen, je herkent ze vaak meteen, ze worden geregeld in interessante vormen gesnoeid!