Bos

EC BOS

We hebben onze eigen Energy Challenges BOS! Hé, het is echt waar. Het bestaat sinds het voorjaar van 2022 en is zelfs te bezoeken in het Overijsselse Hardenberg.

"De energie-uitdagingen BOS". Wij zijn er erg trots op!

Nu is het nog maar heel klein, er staan ​​nog maar 30 bomen, maar het is de bedoeling dat we er samen voor zorgen dat het een prachtig groot bos wordt. Hoe kan je helpen? Door op de link te klikken, een boom te kiezen, te betalen en Stichting Treemendo zal ons bos in het volgende plantseizoen stukje bij beetje groeien.

Uiteraard houden we u daarna op de hoogte over hoe het met ons bos gaat. Op de speciale website kun je ook digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Bespaar zoveel mogelijk CO2 door minder gas, elektra en water te verbruiken.

CO2 die toch vrijkomt, wat we niet zonder energie kunnen, kan ook in bomen worden opgeslagen. Zo proberen we bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Met onze 30 bomen die al geplant zijn hebben we al 3 ton CO2 afgevangen, waarmee we 3 vliegtuigvluchten, 10 m2 zee-ijs en 1333 km met de auto compenseren en prachtige nieuwe natuur creëren. Dat is een goed begin, niet?

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten?

Ook bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot willen compenseren zijn van harte welkom. Als u ons een e-mail stuurt, berekenen wij hoeveel bomen er ter compensatie nodig zijn en sturen wij een factuur voor de aankoop van die bomen.

bos@energychallenges.nl

Vragen bel: 085-0230342 of mail naar bos@energychallenges.nl

Image
Fladderiep

Fladderiep

€16.99
productnummer: ECB06

De Fladderiep is met zijn glanzende donkergroene blad relatief zeldzaam en is graag onderdeel van een koel en gemengd loofbos. Een kieskeurige ‘eter’ is het boompje wel met een duidelijke voorkeur voor water-, en voedselrijke grond.

Komt voor in
De Fladderiep komt vooral in Europa voor in landen als Frankrijk, Finland en Nederland maar ook ten Oosten buiten de Oeral in Kirgizië, Kazachstan en Bulgarije is het een inheemse boom.

Hoogte & Leeftijd
Deze bomen groeien tot 40 meter hoog en kunnen leeftijden tot 250 jaar bereiken.

Vruchten & Bloemen
De vruchten van de Fladderiep zijn rond met het zaadje aan de binnenkant. Onder andere hiermee ondersteunt de Fladderiep planten en dieren waaronder verschillende zeldzame vlinders en vogels.

Wist je dat
Deze boom komt veel voor in uiterwaarden en langs rivieroevers omdat de Fladderiep erg goed tegen overstromingen kan. Deze boom is zelfs in staat tot 100 dagen overstroming te overleven! Heel handig in een land als Nederland natuurlijk. En volgens Boswachter Nico is de boom ook populair in Amsterdam, mede dankzij zijn luchtzuiverende skills!