EC bOS

We hebben onze eigen Energy Challenges BOS! Hé, het is echt waar. Het bestaat sinds het voorjaar van 2022 en is zelfs te bezoeken in het Overijssel Hardenberg.

"De energie-uitdagingen BOS". Wij zijn er erg trots op!

Nu is het nog maar heel klein, er staan ​​nog maar 30 bomen, maar het is de bedoeling dat we er samen voor zorgen dat het een prachtig groot bos wordt. Hoe kan ik je helpen? Door op de link te klikken, een boom te kiezen, te betalen en Stichting Treemendo zal ons bos in het volgende plantseizoen stukje bij beetje groeien.

Uiteraard houden we u daarna op de hoogte over hoe het met ons bos gaat. Op de speciale website kun je ook digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Bespaar zoveel mogelijk CO2 door minder gas, elektra en water te verbruiken.

CO2 die toch vrijkomt, wat we niet zonder energie kunnen, kan ook in bomen worden opgeslagen. Zo proberen we bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Met onze 30 bomen die al geplant zijn hebben we al 3 ton CO2 afgevangen, waarmee we 3 vliegtuigvluchten, 10 m2 zee-ijs en 1333 km met de auto compenseren en prachtige nieuwe natuur creëren. Dat is een goed begin, niet?

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten?

Ook bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot willen compenseren zijn van harte welkom. Als u ons een e-mail stuurt, berekenen wij hoeveel bomen er ter compensatie nodig zijn en sturen wij een factuur voor de aankoop van die bomen.

bos@energychallenges.nl

Vragen bel: 085-0230342 of mail naar bos@energychallenges.nl

Image
Els

Els

€16.99
productnummer: ECB03

Ben jij een echte waterrat? Zoek niet verder! De Els is de perfecte match voor jou. Deze boom is dol op water. Het hout van de Els wordt namelijk sterker wanneer het groeit in met water verzadigde grond. Handig in een land als Nederland natuurlijk. Wist je dat om die reden een groot deel van Venetie is gebouwd op Elspalen?

Komt voor in
De Europese Els is inheems in Centraal-Europa, Zuidwest-Azie en Noord-Afrika.

Hoogte & Leeftijd
De Els kan een maximum leeftijd van 120 jaar bereiken en hoogtes van wel 30 meter.

Vruchten & Bloemen
Hun knoppen kunnen wel 6 milimeter lang zijn en wanneer ze ontkiemen verdubbelen ze zelfs in lengte. Tussen april en mei heeft de Els voor zeker 4 weken bloemen. Deze boom is net als de Haagbeuk eenhuizig. Dit betekent dat de mannelijke en vrouwelijke bloemen aan dezelfde boom groeien. De bloemen worden bestoven door de wind, energiezuinig dus!

Wist je dat
“De Els is beste vrienden met de bacterien Frankia alni. Deze Bacterie vormt knobbeltjes op de wortels van de boom en absorbeert stikstof uit de lucht en zet het om in voeding voor de boom. In ruil daarvoor krijgt de bacterie koolstof geproduceert door de boom door fotosynthese. Deze ruilhandel verbeterd de vruchtbaarheid van de grond en maakt deze bacterie en boom echte pioniers!

Heb je een pollenallergie? Stuifmeel van de Els is, samen met dat van Berken en de Hazelaar, een van de belangrijkste bronnen van allergie voor boomstuifmeel. In Midden-Europa zijn deze boompollen de tweede meest voorkomende oorzaak van allergische reacties, na graspollen. Gezondheid!”