EC bOS

We hebben onze eigen Energy Challenges BOS! Hé, het is echt waar. Het bestaat sinds het voorjaar van 2022 en is zelfs te bezoeken in het Overijssel Hardenberg.

"De energie-uitdagingen BOS". Wij zijn er erg trots op!

Nu is het nog maar heel klein, er staan ​​nog maar 30 bomen, maar het is de bedoeling dat we er samen voor zorgen dat het een prachtig groot bos wordt. Hoe kan ik je helpen? Door op de link te klikken, een boom te kiezen, te betalen en Stichting Treemendo zal ons bos in het volgende plantseizoen stukje bij beetje groeien.

Uiteraard houden we u daarna op de hoogte over hoe het met ons bos gaat. Op de speciale website kun je ook digitaal een kijkje nemen in het EC BOS op de interactieve kaart.

Als Energy Challenges zetten we ons elke dag in om jongeren bewuster te maken van hun energieverbruik en leren we ze zo duurzaam mogelijk met energie om te gaan. Bespaar zoveel mogelijk CO2 door minder gas, elektra en water te verbruiken.

CO2 die toch vrijkomt, wat we niet zonder energie kunnen, kan ook in bomen worden opgeslagen. Zo proberen we bij te dragen aan een betere leefomgeving.

Met onze 30 bomen die al geplant zijn hebben we al 3 ton CO2 afgevangen, waarmee we 3 vliegtuigvluchten, 10 m2 zee-ijs en 1333 km met de auto compenseren en prachtige nieuwe natuur creëren. Dat is een goed begin, niet?

Help jij ons een prachtig nieuw bos aan te planten?

Ook bedrijven of organisaties die hun CO2-uitstoot willen compenseren zijn van harte welkom. Als u ons een e-mail stuurt, berekenen wij hoeveel bomen er ter compensatie nodig zijn en sturen wij een factuur voor de aankoop van die bomen.

bos@energychallenges.nl

Vragen bel: 085-0230342 of mail naar bos@energychallenges.nl

Image
Beuk

Beuk

€16.99
productnummer: ECB05

De Beuk is een van nature grote boom waar je gegarandeerd van onder de indruk zult zijn. Het is een geduldige boom die bekend staat om zijn soepele zilverkleurige bast, zijn korte stam en zijn grote kroon die, wanneer de Beuk de ruimte en het zonlicht krijgt, ver in de hoogte en breedte groeit. Ze zeggen niet voor niets de Beuk erin ;)

Komt voor in
Zoals de naam al aangeeft komt de Europese Beuk vooral voor in Europa. Andere Beukensoorten zijn ook in Noord-Amerika en Azië te vinden.

Hoogte & Leeftijd
Europese Beuken groeien tot 30 en soms 40 meter hoog en ze worden tussen de 200 en 250 jaar oud.

Vruchten & Bloemen
De Beukennootjes worden gegeten door vogels en zoogdieren, ze zijn bijvoorbeeld een belangrijke voedselbron voor eekhoorns. Beuken produceren deze noten gemiddeld vanaf hun 40e tot hun 80e. De bloemen komen tevoorschijn met bladscheuten en wist je dat Beuken eenhuizig zijn? Dat betekent dat zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen aan dezelfde boom groeien.
De jonge bladeren kunnen worden gebruikt om een licht groengele likeur te maken die Beukenblad Noyau wordt genoemd. Deze likeur wordt traditioneel gemaakt met gin en jonge beukenbladeren. De bladeren kunnen ook als salade gegeten worden!