Winnaar Project Plastic bekend!

Op 22 mei ging het pilot van start: Project Plastic, in samenwerking met Trintella 4 Green. De avontuurlijke jongens, die op een volledig duurzame boot een wereldreis gaan maken, gaan tijdens de reis ook plastic inzamelen. Daarbij willen ze scholen uitdagen hetzelfde in ons kikkerlandje te doen. Hier vonden Energy Challenges en Project Plastic elkaar, met een geweldige pilot tot gevolg. Doel: zamel in 3 weken zoveel plastic in als je kunt.

De Bisschop Bekkerschool zamelde heel veel zakken in!

Want de 3 Razende Reporters Johan Dirk, Marloes en Sander mochten elk een school uitzoeken die mee zou doen aan Project Plastic. Johan Dirk koos de Bisschop Bekkerschool uit Groningen, Marloes de Peter Petersenschool uit Haren en Sander de Wilgenstee uit Zeerijp. De scholen gingen enthousiast en direct aan de slag. Geïnspireerd door de droom die de boys van Trintella 4 Green najagen, werd de ene na de andere plastic zak verzameld. Elke school had 100 zakken gekregen, dat moest ruim voldoende zijn toch?

Ook de Peter Petersenschool deed het niet onverdienstelijk

Dat was het dus niet. Al na snelle tijd stond de Peter Petersenschool op ruim 70 zakken, terwijl de andere scholen dat aantal nog niet haalden. De Wilgenstee informeerde naar de stand van zaken, en getriggerd door de achterstand gingen ze allerlei leuke plannen bedenken. De horeca werd ingeschakeld, de plaatselijke supermarkt.. En geloof het of niet, het ongelofelijke aantal van 156(!!) zakken werd ingezameld door school uit Zeerijp. Een ongekende prestatie.

De winnaar echter was De Wilgenstee!

Alle 3 de scholen hebben zeer goed hun best gedaan en iets geweldigs neergezet. Daarvoor krijgen ze allemaal een bordje die ergens op een opgeruimd strand wordt neergezet. En De Wilgenstee, De Wilgenstee die mag met de hele klas een bezoekje brengen aan de boot. Het project mag met recht een succes genoemd worden, en dat smaakt naar meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *