Razende Reporter update: Utrechtse scholen keihard aan de slag

Ik ben Lisanne en samen met Naomi ben ik als Razende Reporter langs vier van de vijf scholen geweest die mee doen aan de Energy Challenge in Utrecht. Wij doen alles rondom de communicatie en dat betekent dat wij de Energizer Teams bezoekjes brengen om te kijken hoe zij ervoor staan, wat hun plannen zijn, hoe wij ze kunnen helpen en ook om sterren uit te delen. Voor een eerste (kleine) indruk van de status tot nu toe, heb ik hier een aantal interessante weetjes voor jullie.

 

Op de fiets naar UniC

Het eerste schoolbezoek was bij UniC. Team UniC heeft een team van 4 leerlingen, maar onderschat ze niet! Zij zetten namelijk iedereen voor hen aan het werk. Zo hebben zij doormiddel van publiciteit de leerkrachten en ouders al enthousiast gemaakt om mee te helpen. Team UniC is druk bezig met het organiseren van een wel heel bijzonder evenement… iets met op de grond zitten, verder verklappen we nog niets. De school heeft zelfs een regel ingezet, waarbij leerlingen van het eerste jaar die studiepunten in moeten halen, dit kunnen inhalen door mee te doen aan het Energy Challenges project! Fantastisch toch?

 

 

‘Gepassioneerd’

De Passie is bezig met het realiseren van een nieuw schoolgebouw, dus voor het huidige gebouw én het nieuwe gebouw is het Energizer Team Abutantur aan het inventariseren wat er bespaard kan worden op energie. Het team gaat er bijvoorbeeld voor zorgen dat alle ramen dicht blijven wanneer de verwarming aan staat, of dat de verwarming uit gaat als de ramen open staan. Ook wordt er 1/3 energie verbruikt in de daluren en dat kan anders, zegt het team. Is het nodig dat kluisjes ’s nachts aan staan? En hoe zorgen ze ervoor dat álle computers aan het einde van de dag uit zijn? Ze zitten zeker op de goede weg, keep on going!

 

 

Ster 2 voor LRC!

Het Energizer Team You Only Live Green van het Leidsche Rijn College is al iets eerder begonnen met hun project. Ze hebben grote plannen voor energiebesparing in hun school. Verlichting, verwarming en zonne-energie zijn termen waar zij zich druk mee bezig houden. Inmiddels hebben zij ook al een warme-truien-dag georganiseerd en hebben ze dit weten te publiceren door lokale omroep U in de Wijk langs te laten komen! Bekijk de video hier. Team YOLG heeft hun plan van aanpak uitgewerkt, wat betekende dat zij hun tweede ster hadden verdiend! Ook hebben zij het Greenpeace spel gespeeld en dus de Green Star gewonnen. Om hen in het zonnetje te zetten heb ik een vlog gemaakt voor deze toppers. Bekijk hem hier. Verder zijn ze al bezig met het organiseren van hun tweede evenement, dus teams: opgelet en laat zien wat jullie in huis hebben!

 

 

De verrassing van BoonGreen

Team BoonGreen van St. Bonifatiuscollege is hard op weg naar hun bekendheid en daarnaast hebben zij een goede strategie ontwikkeld door zichzelf in te delen in drie teams met ieder hun eigen discipline. Zo spelen zij van team naar team informatie door en ontwikkelen ze zo een strategisch plan. En wat bleek tijdens ons bezoek? Het team had hun plan van aanpak ook al klaar! Dus ook Team BoonGreen heeft hun tweede ster verdiend en zal bij het volgende bezoek even in het zonnetje gezet worden. Gefeliciteerd! Voor nu: hard aan de slag met energiebesparing in de school met betrekking tot verwarming en verlichting.

 

 

Waar is de vijfde school?

Vorige week hebben we onwijs toffe ideeën en plannen gezien van vier scholen. Zij hebben ons enorm geïnspireerd en laten zien dat ze tot veel in staat zijn. Wij zijn erg benieuwd wat de teams ons gaan brengen bij een volgend bezoek en welke stappen er weer genomen gaan worden. Echter hebben we nog niet alles gezien. Deze week hebben we nog een bezoek staan bij Trajectum! Wij zijn erg nieuwsgierig wat voor energiezuinige ideeën hun Energizer Team voor ons in petto heeft en wat hun status is. Het blijft dus nog heel even spannend! We houden je op de hoogte.

 

Tot de volgende keer allemaal, keep on going!

Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *