Trintella4Green: Project Plastic

Project Plastic

Twee avonturiers die hun jongensdroom in vervulling laten gaan: vanaf september gaan Tjerk Zweers en Niels Tammeling de wereld rondzeilen. Deze reis wordt gemaakt zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. “Met wind, water en zon de wereld rond,” dat is de missie. De boodschap van deze missie is: “het kan anders, en het moet anders.”

Tijdens de reis zullen de jongens onder meer met Project plastic stukken zee en strand plastic-vrij maken. Door hier basisscholen in Nederland bij te betrekken proberen ze het probleem niet alleen onder de aandacht te brengen, maar ook om mensen tot actie aan te zetten. Eerst wordt er een pilot gestart en zal worden gekeken of Project plastic succesvol kan zijn. Door het netwerk dat Energy Challenges heeft is zij bij uitstek geschikt om dit initiatief van de grond te krijgen. De Razende Reporters zoeken drie basisscholen uit die mee zullen gaan doen en dus zoveel als mogelijk plastic zullen verzamelen.

Project Plastic

De deelnemende scholen krijgen een eigen stukje zee toegewezen, wat binnenkort te volgen zal zijn op de kaart van www.projectplastic.nl. Door het plastic-vrij maken van stranden en zeeën zullen Tjerk en Niels hopelijk een enorme hoeveelheid ‘buitmaken’. Dit zal vervolgens worden gerecycled tot bruikbare spullen. Als prijs krijgen de basisscholen een naambordje op een strand ergens in de wereld en een schatkist vol met gerecycled plastic. Als deze pilot slaagt zullen er meer basisscholen worden betrokken bij het project.

Meer informatie over Project plastic is te vinden op www.trintella4green.com. We houden u op de hoogte van de pilot!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *