Teamcoach van de maand Utrecht: Denny van Trajectum

Denny van Beusichem is teamcoach van Energizer Team Energy Savers van het Trajectum college. Deze maand is hij teamcoach van de maand! Denny heeft met zijn team afgelopen maand een grote sprint getrokken en met hen het plan van aanpak gemaakt. Een fikse inhaalslag dus, fantastisch! Tijd om hem in het zonnetje te zetten en eens te kijken wie Denny eigenlijk is.

 

Dit is Denny

Denny werkt al twintig jaar in het onderwijs en heeft natuurkunde en voornamelijk wiskunde gegeven op het mbo. Een jaar of vijf geleden is hij overgestapt naar het vak techniek op het vmbo. Dit geeft hij aan de bovenbouw bij Trajectum. ‘’Je hebt een bepaalde bevoegdheid nodig om wiskunde te mogen geven,’’ vertelt Denny. Uiteindelijk kwam er een nieuwe uitdaging en dit was Trajectum, waar Denny meteen een klik voelde. ‘’Het is een school met veel dynamiek en diversiteit en dat vind ik gewoon super leuk,’’ zegt hij enthousiast.

Denny richt zich in het vak op de brede techniek. Dit geeft hij aan zo’n vier klassen. De leerlingen leren hout en metaal bewerken en krijgen les over elektrotechniek. Een combinatie dus van verschillende technieken. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen breed georiënteerd zijn op het vak.

Naast techniekdocent zijn, doet Denny nog meer op school. Hij is ook betrokken bij onderwerpen als de vernieuwing van het onderwijs en hij is de voorzitter van de techniek vakgroep. Daarnaast is Denny hoofd van de BAV (bedrijfshulpverlening), wat betekent dat als er brand uitbreekt, dat hij helpt om alles veilig en snel op te lossen.

 

Bewustwording

Team Energy Savers is absoluut gemotiveerd voor de challenge. ‘’Soms is het lastig om ver vooruit te denken en te realiseren wat er gebeurt over een aantal maanden wanneer je nu een bepaalde actie uitvoert,’’ zegt Denny. ‘’De kunst is om het voor hen tastbaar of toonbaar te maken.’’

De motivatie om mee te doen aan Energy Challenges, was voor Denny dat het een leuke, actuele en innovatieve manier is van competitie. ‘’Je probeert leerlingen in beweging te krijgen rondom een tof onderwerp,’’ vertelt Denny.  Hij vindt het belangrijk dat leerlingen hetgeen wat ze leren en ontdekken ook meenemen naar huis en het daar ook toepassen en bespreken met hun ouders. ‘’Daarnaast levert het voor school natuurlijk ook veel op,’’ zegt hij. ‘’De bewustwording bij leerlingen, maar ook in de omgeving is gewoon belangrijk. We moeten leren nadenken over waar we mee bezig zijn. Kinderen staan bijvoorbeeld nog niet stil bij het feit wanneer er een energierekening op de mat ligt. Ze moeten de consequenties hiervan nog leren.’’

 

Droom

Zelf heeft Denny van huis uit meegekregen om duurzaam te leven. Hij is opgegroeid op het platteland waar zijn familie altijd duurzaam en milieuvriendelijk te werk ging. Ze leefden zuinig en eten werd dan ook nooit weggegooid.

Een droom van Denny is om over een jaar of tien een eigen restaurantje te hebben in Ierland. ‘’Gewoon iets wat in me op komt. Het landschap is prachtig en de mensen zijn er fantastisch,’’ zegt hij. Misschien kun je zelfs daar wel een duurzaam initiatief van maken, Denny!

 

‘Als ik het voor het zeggen zou hebben…’

Ten slotte heb ik ook Denny gevraagd om dezelfde zin af te maken als zijn voorganger en zijn antwoord was:

‘Als ik het voor het zeggen zou hebben, zou de school een duurzame functie krijgen in de wijk.’

 

Fantastisch, Denny! Ik heb er vertrouwen in dat team Energy Savers er iets prachtigs van gaat maken. Volgende maand is er weer een nieuwe teamcoach van de maand. Ben benieuwd wie dat gaat zijn!

 

Razende groetjes,

 

Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *