Teamcoach van de maand: Eric Franken van UniC

Teamcoach Eric Franken van Energizer Team Team UniC is coach van de maand! Deze topper is de conciërge van de school en heeft zich opgegeven om samen met de energizers iets te doen voor verduurzaming van de school. Eric pakt het slim aan met zijn kleine, maar toch sterke team door iedereen voor hen aan het werk te zetten. Hij is druk bezig om grootse plannen realiteit te maken en dat vinden wij fantastisch. Maar wie is Eric eigenlijk? En wat drijft hem? Om daar achter te komen heb ik een klein interviewtje gehouden met hem.

 

Dit is Eric

Eric werkt drie dagen in de week bij middelbare school UniC in Utrecht als conciërge. Hij zorgt ervoor dat het gebouw goed onderhouden wordt. Al sinds de bouw van de school is Eric actief betrokken. Hij kent het gebouw tot in de details en is veel betrokken geweest bij milieuzaken. Dat is waarom Eric zich ook geroepen voelde om mee te doen aan de Energy Challenges.

‘’Als conciërge vind ik het belangrijk dat scholen, maar ook ouders en kinderen, meer betrokken worden bij het begrip duurzaamheid. Ik wil graag bijdragen aan een stukje bewustwording van het feit dat er iets moet gebeuren. Het gaat allemaal niet vanzelf namelijk,’’ vertelt Eric. Een grote inspiratie voor Eric is Jan Terlouw en na het zien van deze video begrijp ik wel waarom!

 

UniC geeft uitdaging

Wat Eric zo tof vindt aan UniC is onder andere het vernieuwde onderwijs en de vrijheid die hij daar heeft. Met dat laatste bedoelt hij dat hij bijvoorbeeld mee kan doen aan projecten als Energy Challenges. ‘’Voor het personeel is er hierdoor veel uitdaging,’’ zegt hij.

In zijn team ziet hij dat de Energizers duidelijk veranderen op allerlei vlakken. Zo worden ze zich steeds meer bewust van hoeveel energie er bijvoorbeeld nog wordt verspild en zijn ze zelfs in hun vrije tijd en thuis bezig met verduurzaming van de omgeving. ‘’Ze halen ontzettend veel uit dit project en zijn erg creatief. Ze zien steeds meer in wat er allemaal beter of anders kan,’’ vertelt Eric. Hij wil na het project zeker weer meedoen met de Energy Challenges en is zelfs al bezig met kijken naar hoe ze het volgend jaar kunnen oppakken.

 

Droom

Een mooie droom van Eric is om energieneutraal te worden als school. Hij zou het fantastisch vinden als ze hun eigen energie op zouden wekken en dit uiteindelijk ook kunnen uitbreiden naar het privéleven.

‘’Een tip voor iedereen: word je echt bewust van wat er gaande is en neem dat ook mee naar huis. Ga ook thuis besparen en ‘kijk niet alleen naar de euro’s’, maar ook naar wat het op de lange termijn oplevert.’’

 

‘Als ik het voor het zeggen zou hebben…’

Ten slotte heb ik Eric gevraagd om een door mij geformuleerde zin af te maken en dit is hem geworden:

‘Als ik het voor het zeggen zou hebben, zou de school een dak vol zonnepanelen hebben en de verlichting zou LED zijn.’

 

Ga zo door Eric en ik ben benieuwd wat Team UniC voor moois gaat opleveren! Volgende maand is er weer een nieuwe coach die in het zonnetje wordt gezet, dus zet je beste beentje voor allemaal.

 

Razende groetjes,

 

Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *