Stuurgroeplid Jan-Jaap Aué op pad naar de St. Michaëlschool!

Vorige week dinsdag is de heer Jan-Jaap Aué van de Hanzehogeschool meegegaan op een schoolbezoek. Het schoolbezoek vond plaats met razende reporter Johan Dirk op de St. Michaëlschool in Groningen. De heer Aué is stuurgroeplid voor de Energy Challenges.

Stuurgroeplid

Tijdens het schoolbezoek lieten de Energizers zien wat ze tot nu toe allemaal hadden bewerkstelligd voor het Energy Challenges project. Zo was een groep Energizers aangewezen om een projectplan te maken voor daadwerkelijke concrete bezuinigingsmaatregelen in de school. Deze leerlingen zijn bezig om bijvoorbeeld sensoren aan te schaffen die ervoor moeten zorgen dat de lichten in bijvoorbeeld de wc’s automatisch uitgaan.

Tijdens het bezoek liet een andere werkgroep de functies van Energie Manager Online zien (EMO). Met gebruik van het online monitoringssysteem proberen zijn problemen in de school vast te stellen. Zo zijn zij er achter gekomen dat bijvoorbeeld de zonnepanelen niet optimaal functioneerden.

Tot slot lieten de kinderen de heer Aué en reporter Johan Dirk verschillende fictieve steden zien de ze zelf aan het creëren zijn. Deze steden zijn zo ingericht dat ze een ‘utopie’ laten zien op het gebied van duurzaamheid. Aan de hand van de steden gaan de Energizers gastlessen geven aan de andere leerlingen van de school. Op deze manier willen zij het bewustzijn van alle kinderen in de school vergroten.

Met het bezoek aan de scholen krijgen de stuurgroepleden van de Energy Challenges de kans om het daadwerkelijke project mee te maken. Zo zijn bijvoorbeeld de heer Martinus van Gasterra en J. Bakker van de Gemeente Groningen op bezoek geweest bij de Brederoschool en de Adeborg. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle bestuursleden mee op pad gaan naar een school!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *