Stuurgroepleden proeven het enthousiasme van de Energizers

Om alle stuurgroepleden meer te betrekken bij de campagne van Energy Challenges en hen te laten zien wat er op de scholen gebeurt, is er besloten dat ieder stuurgroeplid een keer op pad gaat met een Razende Reporter. Jeroen Bakker van de Provincie Groningen en Gerard Martinus van GasTerra waren de eersten die met Johan Dirk en Marloes op stap gingen!

Afgelopen week zijn de eerste twee stuurgroepleden op pad geweest met de reporters. Dinsdag 2 mei ging Jeroen Bakker van de provincie Groningen samen met Marloes naar SWS de Adeborg in Aduard. Hier gingen zij kijken wat de Energy Stars hebben uitgevoerd voor de Energy Challenges. Voor Marloes was dit het tweede bezoek aan de Adeborg. Eerder hadden de Energizers al een ster voor hun identiteit en een ster voor het plan van aanpak gekregen. Nu was het dus spannend of ze hiervan dingen hebben uitgevoerd of niet. En gelukkig: ze hebben ontzettend hard gewerkt!

Met veel enthousiasme werd er verteld over een evenement dat begin juni wordt georganiseerd, posters die ze hebben gemaakt om de hele school aan te zetten tot besparen en de social-mediakanalen werden vol trots getoond. Stuurgroeplid Jeroen Bakker was aangestoken door het enthousiasme en stemde in met het belonen van twee sterren voor de besparing en het bereik.

Energizers

Brederoschool

Bestuurslid Gerard Martinus heeft samen met Johan Dirk de Brederoschool in Groningen bezocht. Samen met Johan Dirk heeft de heer Martinus een uitgebreide rondleiding gekregen door de basisschool. De Brederoschool is een school die al vele duurzame toepassingen ingebouwd heeft. Zo zijn er in het gebouw speciale ‘solar tubes’ geïnstalleerd die het zonlicht overdag gebruiken als verlichting in de gangen. De school heeft tevens zonnepanelen en vele andere duurzame toepassingen!

De Heer Martinus was zichtbaar onder de indruk van de vele toepassingen in de school en prees het enthousiasme van de het team die meedoet aan de Energy Challenges. De kinderen hadden al een sterk plan van aanpak gemaakt en hebben afspraken gemaakt met meerdere organisaties om langs te komen en kennis uit te wisselen over duurzaamheid. Tevens zijn ze bezig met het creëren van bewustzijn in de lokale omgeving en organiseren zijn een leuk evenement. Daarom heeft de Brederoschool tijdens het bezoek twee sterren verdient. In totaal hebben ze tot nu toe vier sterren weten binnen te slaan!

Energizers

De bezoeken van G. Martinus en J. Bakker waren een groot succes. Binnenkort gaan de andere leden van het bestuur ook nog op pad met de Razende Reporters. Ook zij zullen ongetwijfeld worden aangestoken door het enthousiasme van de Energizers die het project tot een succes maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *