Razende Reporter Utrecht: Scholen update!

Een maand na het eerste Razende Reporter-bezoek aan de Utrechtse scholen, ben ik weer een bezoekje bij ze gaan brengen. De afgelopen maand zijn zij weer hard aan de slag gegaan. Ze hebben acties bedacht en zelfs al een aantal acties ondernomen om de school duurzamer te maken. Ook zijn ze bezig met het plannen van hun evenement. Nieuwsgierig wat deze plannen zijn (of zijn geweest)? Ga er maar goed voor zitten, want ik ga weer lekker roddelen!

 

St. Bonifatius

Na het eerste bezoek bij het St. Bonifatius College, is Team BoonGreen hard aan de slag geweest met concrete ideeën vaststellen. Zo willen ze dat de laatste twee schooluren iemand alle computers uit zet en de verwarming moet later aan en in de vakanties uit. Hoe ze dit gaan realiseren? Daar zijn ze nu hard mee aan de slag om het voor elkaar te krijgen. Het team is onderverdeeld in weer kleinere teams. Ieder team heeft een teamcaptain waar alle documenten uiteindelijk aan worden geleverd en zo voegen ze uiteindelijk hun ideeën bij elkaar. De komende weken gaan zij brainstormen over hun event, dus dat blijft nog even spannend voor ons wat dat gaat worden!

 

De Passie

Team Abutantur van de Passie is druk bezig met het uitpluizen van het verbruik van de school. Er is momenteel onder andere een meter in het kluizenblok geplaatst om te kijken wat ze daarop kunnen besparen. De kluisjes draaien namelijk allemaal op stroom en staan altijd aan. Als alles helder is willen ze concrete plannen echt gaan realiseren. Ik ben erg benieuwd! Daarnaast zijn zij druk bezig met het plannen van een evenement en hiervoor willen zij de GreenStar inzetten. Twee vliegen in één klap dus! En dat is nog niet alles. Het team organiseert namelijk twee evenementen. Ze willen ook een inzamelactie uitvoeren in de wijk om de energiebronnen op school te realiseren. Hoe ze dit allemaal gaan neerzetten? Dat hoor je de volgende keer.  

Benieuwd hoe het laatste bezoek bij de Passie was? Bekijk hier de video.

 

Trajectum

Het Trajectum College is iets later begonnen dan de rest. Echter betekent dit helemaal niets, want team Energy Savers heeft in een sneltreinvaart aan de challenge gewerkt. Ze hebben concrete plannen voor het verlagen van het energieverbruik op school, zoals het optimaliseren van de laadsystemen op laptopkarren en de luchtsluis bij de ingang verbeteren. De Energizers zijn samen een techniekklas, dus hun specialiteit komt in deze challenge zeker van pas! Hun plan van aanpak hebben zij klaar en daarmee hebben ze ook al hun tweede ster verdiend! Ze lopen dus zeker niet achter. Hoe zij hun evenement gaan indelen? Dat horen we nog!

 

UniC

Team UniC is bezig met het analyseren van de monitoring. Ze zijn nu bijvoorbeeld aan het kijken naar hoeveel de digiborden verbruiken. Daarnaast komt er in de school een ‘nieuwe ruimte’. Hier willen ze zeker het duurzame plan inzetten door onder andere direct LED verlichting te plaatsen. Ook de deuren bij de ingang van de school willen zij vervangen door draaideuren op dynamo. Hele duurzame plannen dus! Verder zijn zij hun evenement aan het plannen. Iets met ‘op de grond zitten’, weten jullie nog? We gaan het zien! En als laatste zijn de Energizers ook bezig met een samenwerking voor zonnepanelen op het dak van de school, wat ook een wens was van teamcoach Eric. Fantastisch guys!

Bekijk hier de video van het Razende Reporter bezoek aan UniC.

 

Leidsche Rijn College

Het Leidsche Rijn College heeft de challenge afgerond. Op dinsdag 4 april heeft hun evenement plaatsgevonden en wat was het een succes! De Energizers stelden hun werkzaamheden ten toon, hadden verschillende sprekers uitgenodigd waaronder GroenLinks, hadden een blenderfiets geregeld waarmee je je eigen sap kon ‘fietsen’ en ga zo maar door. Nu hun evenement is geweest, betekent het niet dat zij in hun luie stoel gaan zitten. Ze hebben op het evenement bijna alle sterren verdiend, maar ster 7 ontbreekt nog. De Energizers moeten ‘het effect na de campagne’ nog waar gaan maken. Wat dit betekent blijft nog even een verrassing. Wat ik in ieder geval kan zeggen is dat ik erg trots ben op wat ze allemaal hebben gepresteerd, in de school en in de omgeving!

Bekijk hier de video van hun evenement.

 

What’s next?

Na het evenement van het Leidsche Rijn College wachten we natuurlijk op de volgende evenementen. Wanneer de data hiervoor bekend zijn, staat dit meteen op onze social media kanalen. Dan is iedereen ook zeker uitgenodigd om langs te komen, dus houd het in de gaten!

 

Razende groetjes,

Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *