Project plastic van start!

In samenwerking met Trintella4Green starten drie Energy Challenges scholen met project plastic. Het is de bedoeling dat zij in de maand mei zoveel mogelijk plastic afval gaan inzamelen. De school met de meeste zakken plastic afval, wint een dagje weg naar de boot van Trintella4Green met bijbehorende watersportactiviteiten.

De aftrap

Afgelopen donderdag was de aftrap van project plastic voor de Peter Petersenschool in Haren, de Bisschop Bekkerschool in Groningen en ook de Wilgenstee in Zeerijp. Niels en Tjerk van Trintella4Green kwamen bij de scholen langs om te vertellen wat zij tijdens hun reis gaan doen en waarom ze de hulp van scholen willen om zoveel mogelijk plastic afval in te zamelen. Samen met scholen in Nederland gaan de jongens de plastic soep te lijf. Voor elk stukje in Nederland dat door de scholen wordt opgeruimd, maken de jongens een stukje zee of strand schoon. Iedere school wordt dan ook een bepaald stukje zee of land toegekend, wat binnenkort te volgen is op hun website.

Zelf recyclen

Om de kinderen een goed beeld te geven wat de jongens met het plastic afval willen gaan doen, werden de recyclemachines mee naar school genomen om hierover te vertellen. De groene machine maakt het plastic in hele kleine stukjes, de ander smelt het om tot bijvoorbeeld een vaas voor een plantje.

Wij zijn heel benieuwd hoeveel plastic de scholen zullen inzamelen deze maand. Aan enthousiasme in ieder geval geen gebrek. De school, ouders en omwonenden worden al opgeroepen om plastic in te leveren. Begin juni maken we de winnaar bekend.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *