Presentatie maatwerkadvies aan De Rietzanger

Afgelopen dinsdag werd De Rietzanger uit Eelderwolde weer verblijd met een bezoek van Razende Reporter Sander en technisch specialist Roan. Hierbij werden niet alleen de meer dan verdiende sterren uitgereikt, maar tevens een presentatie gegeven over het maatwerkadvies dat eerder dit jaar werd uitgevoerd.

De kinderen en docent luisterden vol aandacht naar goede optreden van Roan. Ze hadden natuurlijk al veel besparingen bedacht, maar dit bood toch ook weer nieuwe inzichten. Zo kun je in het rapport duidelijk zien waar pijnpunten liggen, of beter gezegd: waar precies in het gebouw veel gebruikt wordt. Toen in de vroege lente van dit jaar het nog best wel koud was, waren Roan en Sander er al eens samen op uitgetrokken om de Energizers van de Rietzanger mee te nemen in het opstellen van het maatwerkadvies. Hierbij werd een heuse warmtecamera meegenomen, zo één met een waarde waar je een uitstekende auto mee kunt kopen. Dat vonden de kids natuurlijk supergaaf, wat een technisch vernuft!

De presentatie zelf verliep vlekkeloos. Met speels gemak legde Roan de fijne kneepjes van zijn maatwerkadvies uit en en passant kwam de Energie Manager Online (EMO) ook nog aan bod: toch wel leuk om te weten of de campagne al terug te zien is in de besparingen. En dat zag er al goed uit, hoewel besparingen pas over langere tijd echt zichtbaar worden.

In een relatief korte tijd kun je natuurlijk niet alles uitleggen, maar het rapport ligt er en de gehele school kan er mee aan de slag. Of ze deze campagne nog inspiratie kunnen opdoen uit het advies weten we niet, maar daar zal bij een volgende editie zeker wel sprake van zijn. Het is de bedoeling dat dit tot besparingen leidt en dat het energieverbruik afneemt. Dat moet helemaal goed gaan komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *