Persbericht: Officiële start van Energy Challenges regio Utrecht

Vier Utrechtse scholen tekenen voor deelname
Datum: 28 juni 2016

Globe college tekent deelname ECUtrecht
In schooljaar 2016-2017 gaat in regio Utrecht het programma Energy Challenges van start. Vier scholen hebben inmiddels getekend voor deelname aan het programma.

Energy Challenges is een Real Life Game waarin leerlingen van het voortgezet onderwijs de strijd aan gaan om hun school zo energiezuinig mogelijk te maken. Dit wordt deels door kleine technische maatregelen gerealiseerd en voor een heel groot deel door gedragsverandering die de leerlingen zelf in gang zetten. De besparing op de energierekening door deze gedragscampagnes en maatregelen kan wel oplopen tot 20.000 euro per jaar!

Energy Challenges is in 2011 gestart in Noord-Nederland en draait nu succesvol op 175 scholen in Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Holland en Gelderland. Het Utrechtse Stichting Technotrend rolt het programma nu voor het eerst uit in regio Utrecht. En de start is officieel; vier scholen hebben inmiddels hun deelname aan Energy Challenges in schooljaar 2016-2017 toegezegd. Het Globe College, Leidsche Rijn College en St. Bonifatiuscollege te Utrecht en het Amadeus Lyceum te Vleuten gaan aan de slag met het Energy Challenges.

Deze vier scholen zetten hierbij een belangrijke stap in de verduurzaming van hun pand en vooral ook in de bewustwording van energie en energieverbruik op school bij leerlingen zowel als leerkrachten.
Patrick van der Hofstad, projectleider Energy Challenges bij Stichting Technotrend: “Het is fantastisch om te zien dat er zoveel enthousiasme is voor Energy Challenges. Deze vier scholen zijn echte voorlopers en we zijn ontzettend blij met hun deelname. Het is mooi dat deze scholen nu bevestigd hebben, want dan kunnen wij aan de slag met het bestellen van de slimme meters.”

De scholen krijgen monitoringsapparatuur en slimme meters zodat de leerlingen straks kunnen zien wat hun campagne precies heeft betekend voor de energierekening. Deze apparatuur mag de school houden na afloop van het programma. Dankzij een gemeentesubsidie kunnen Utrechtse scholen geheel op no cure, no pay basis meedoen.

Het zevenkoppige team Energy Challenges Utrecht is klaar voor de start. Er zijn nog vier plaatsen beschikbaar voor scholen in de gemeente en twee plaatsen voor scholen in de provincie Utrecht. Scholen kunnen zich nog voor de zomervakantie aanmelden via utrecht@energychallenges.nl

EINDE PERSBERICHT

Neem voor interviews met rectoren, docenten of projectleider Energy Challenges contact op met persvoorlichting: Dee Timmermans – dee@energychallenges.nl – 06-1478 4604

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *