Persbericht: Kick-off Energy Challenges Utrecht op 17 januari

Voor de eerste keer vindt er in Utrecht een unieke, nieuwe competitie plaats: Energy Challenges. Leerlingenteams van zes scholen gaan de strijd aan om hun school zo energiezuinig mogelijk te maken. En daar starten ze mee tijdens de Kick-off op 17 januari in Tivoli De Helling.

Energy Challenges is een Real Life Game waarin leerlingen de energierekening op school zoveel mogelijk naar beneden proberen te krijgen. Dit wordt deels door kleine technische maatregelen gerealiseerd en voor een groot deel door gedragsverandering die de leerlingen zelf in gang zetten. De besparing op de energierekening door deze gedragscampagnes en maatregelen kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.
Energy Challenges is een uniek programma waarbij de leerlingen zelfstandig aan de slag gaan en daardoor veel leren. Leerlingen worden uitgedaagd om zelf ideeën en oplossingen te bedenken en daardoor pikken ze vaak meer op dan in een reguliere les.

Energy Challenges vindt sinds 2012 plaats in Noord-Nederland op basisscholen en voortgezet onderwijs. Dit schooljaar vindt het voor het eerst plaats in Utrecht, op zes middelbare scholen. Op elke school gaat een team van leerlingen, de Energizers, aan de slag met verschillende opdrachten. Ze verdienen voor elke uitgevoerde opdracht een Energy Star. Daar kunnen ze er zeven van verzamelen. Ze maken bijvoorbeeld een projectplan, ze voeren campagne, zoeken sponsoren, betrekken ouders en buurtbewoners bij hun plannen en maken een berekening van het bespaarde bedrag. Over de besteding van dit bespaarde bedrag moeten de leerlingen vervolgens onderhandelen met hun schoolleiding, zodat er geïnvesteerd gaat worden in nog meer duurzame maatregelen.

Kick-off

Energy Challenges Utrecht start op 17 januari met een knallende Kick-off, waarbij de teams zich presenteren en elkaars concurrentie eens goed onder de loep kunnen nemen. Ook kunnen ze meedoen aan workshops en spellen.

In juni zal de finale plaatsvinden en zijn er prijzen te winnen voor de meest actieve, creatieve en succesvolle Energizer teams.

Dit schooljaar doen het Leidsche Rijn College, St. Bonifatiuscollege, Globe College, UniC, Trajectum College en De Passie doen mee met Energy Challenges Utrecht. Basisscholen en middelbare scholen in Provincie Utrecht die volgend schooljaar mee willen doen kunnen zich aanmelden via utrecht@energychallenges.nl.

Evenement: Kick-off Energy Challenges Utrecht
Datum: dinsdag 17 januari 2017
Tijd: 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Tivoli De Helling, De Helling 7, Utrecht

 

        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *