Over ons – Wie zijn wij?

De Energy Challenges heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt. Het is sinds het schooljaar 2011-2012 gegroeid van twee scholen, naar acht scholen in 2012-2013, naar 50 scholen in 2013-2014, naar ruim 100 scholen in 2014-2015. Sinds eind 2013 is de Stichting Energy Challenges in het leven geroepen om de landelijke uitrol van het project te coördineren. Het doel: de Energy Challenges op alle scholen in Nederland!

Deze immense groei is in de eerste plaats te danken aan het enthousiasme onder de deelnemende scholen. Daarnaast wordt het project ondersteund door partners in overheid, onderwijs en het bedrijfsleven.

Projectorganisatie

De projectorganisatie wordt per regio georganiseerd. Elk projectteam bestaat uit de projectleider, de projectondersteuning, de onderwijsspecialist, de technisch specialist & techniekstagiairs en de communicatiespecialist & communicatiestagiairs. Het team zorgt ervoor dat zowel het techniek als het gedrag goed loopt op de deelnemende scholen.

Elke provincie heeft een eigen projectteam. Op deze manier worden projecten georganiseerd door mensen uit de omgeving, wat vele voordelen met zich mee brengt. De volgende projectteams zijn op dit moment actief: