Geslaagde mini challenge W.A. van Lieflandschool

Op dinsdag 4 april 2017 kwam een delegatie van Energy Challenges langs bij de W.A. van Lieflandschool uit Assen om een soort mini-challenge te doen. De klas die werd bezocht was er één met wat moeilijker lerende, maar toch ook vooral hele lieve kinderen. In een voor iedereen bijzonder geslaagde dag gingen de kinderen aan de slag om energie-fotocollages te maken. En schitterend waren ze.

 

De kinderen waren heerlijk bezig

Gaat het goed?
Het was wederom een mooie voorjaarsdag, die 4e april. Niet uitzonderlijk, maar aangenaam was het zeker te noemen. Met her en der toch wel wat zenuwen vertrokken de Razende Reporters, onderwijscoach Mascha Ockels, haar opvolgster Marieke van der Hoek en projectondersteuner Lisa de Vries richting de hoofdstad van Drenthe om de W.A. van Lieflandschool te bezoeken. Van tevoren was er uitgebreid nagedacht en vergaderd over de manier waarop we deze dag moesten aanpakken, maar zou het ook gaan zoals we het in gedachten hadden? Zouden de kinderen positief reageren? Of zouden ze misschien schrikken of het gewoon niet leuk vinden? In ons achterhoofd wisten we natuurlijk wel dat de zeer behulpzame meester Reinier ons altijd kon bijvallen als dat nodig zou zijn, maar het was toch spannend.

 

Lisa in gesprek met een leerling

Onvergetelijke middag
De middag resulteerde echter in een dag die niemand snel zal vergeten. Nadat meester Reinier op een zeer geduldige en enthousiaste wijze aan de kids begon uit te leggen wat energie inhoudt, konden wij het woord nemen. Allereerst lieten wij een tweetal filmpjes zien die ze ademloos bekeken. De in totaal tien leerlingen tellende klas werd onderverdeeld in vier groepjes, en elk kreeg iemand van ons aangewezen die ze zou helpen bij de collage. Marloes filmde het hele tafereel, en terwijl zij dat uitstekend deed ging de rest met de kinderen aan de slag. De kinderen reageerden hartstikke positief op een ieder van ons, zelfs de kinderen die de afgelopen week wat bokkig waren! Fanatiek en in een flow zittend kwam de ene mooie collage na de andere tot stand.

Razende Reporter Sander krijgt voorgedaan hoe het moet!

Presentaties
De leerlingen waren zo trots op hun werk (en terecht!) dat ze allemaal hun creatie kwamen presenteren. En zo kwam langzaamaan een einde aan een zeer succesvolle dag, die een vermoeid en toch voldaan gevoel gaf. Razende Reporter Sander zal nog een aantal keren bij de kinderen langsgaan. Wij hebben het vermoeden dat ze daar nu al naar uit zullen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *