Teamcoach van de maand Utrecht: Menno Ruizendaal van de Passie

Menno Ruizendaal is teamcoach van team Abutantur van de Passie. Deze maand is hij teamcoach van de maand. Menno heeft met zijn team hard gewerkt om actie te ondernemen. Ze hebben al veel berekeningen gedaan om te bezuinigen in school, het Greenpeace spel groots gemaakt onder alle eersteklassers en hebben mooie plannen voor hun event. Tijd om Menno in het zonnetje te zetten voor zijn inzet!

 

Dit is Menno

Menno Ruizendaal zit sinds 2006 in het onderwijs. Hij is begonnen op de Zeevaartschool in Rotterdam en in 2013 is hij begonnen bij de Passie in Utrecht als TOA en NASK-docent voor de onderbouw. ‘’Het leukste aan mijn beroep vind ik dat het praktijkgericht is. Bij biologie heb je bijvoorbeeld leuke proefjes, zoals het ontleden, en bij NASK werk je veel met elektrotechniek. Dat vind ik erg leuk om te doen,’’ vertelt Menno. Daarom leek Energy Challenges Menno ook een leuk programma om aan mee te doen: er zit veel praktijk in en hij had vaker energieopdrachten gedaan met klassen.

 

‘’Het is een andere manier van werken.’’

‘’Ik vind het leuk om met de leerlingen samen te werken, acties te bedenken en uit te voeren. Het is een andere manier van werken en wat informeler dan normaal gesproken, tijdens het lesgeven,’’ zegt Menno. ‘’Ook wordt het onderwerp duurzaamheid steeds belangrijker in de maatschappij en dan is Energy Challenges een mooi programma voor die bewustwording.’’

 

Droom

Een droom die Menno heeft is om een mooie lange tocht te mogen maken met zijn gezin met het zelf-energie-opwekkende schip van astronaut Wubbo Ockels. Dat lijkt Menno mooi om ooit eens mee te maken. Naar mijn mening zeker een fascinerende beleving om daar mee te mogen reizen!

Een mooi toekomstbeeld van Menno is een samenwerking van de school met de buurt om zonnepanelen op het dak te realiseren. ‘’Het zou mooi zijn als zo’n samenwerking en project tot stand zouden komen. Dat is voor ons als school mooi, maar ook voor anderen levert het veel op,’’ vertelt hij enthousiast.

 

‘’Als ik het voor het zeggen zou hebben…’’

Tot slot heb ik ook Menno gevraagd om de zin af te maken die ik altijd aan het einde stel. Menno formuleert hem als volgt:

‘Als ik het voor het zeggen zou hebben, zou ik met een grote groep (belangrijke) mensen, zoals de commissie, ouders, et cetera, samen gaan kijken naar hoe we het allemaal duurzamer kunnen maken. Ook op gebied van waterbesparing.’

 

Dankjewel, Menno, heel mooi! Ik geloof dat de Passie veel mooie dingen gaat opleveren en wat hebben ze het al goed gedaan tot nu toe. Ik ben in ieder geval trots!

 

Razende groetjes,

 

Lisanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *