Knallende Kick-off van Energy Challenges Utrecht

 Gisteren, 17 januari, ging de kick-off van Energy Challenges Utrecht los. En wat was het een feestje! Meer dan 60 leerlingen en hun teamcoaches verzamelden zich in De Helling om hun eerste ster te verdienen, en natuurlijk ook een beetje om aan de concurrentie te snuffelen.

Alle vijf zijn het top teams en ze hebben hun eerste ster verdiend met het maken van hun team naam, logo en introductie filmpje. Bewonder ze hier:

Trajectum: Team Energy Savers: https://youtu.be/IZJS1JzBDlo
St. Bonifatiuscollege: Team BoonGreen: https://youtu.be/xq0rEQ8CE5U
De Passie: Team Abutantur: https://youtu.be/NmE5rAMiSOo
Leidsche Rijn College: Team You Only Live Green: https://youtu.be/Gj4Zmke7uQ4
UniC: Team UniC: https://youtu.be/vCoSU_yCclY

Niet alleen hebben alle vijf de Energizer teams zich gepresenteerd, maar er waren ook een hoop andere activiteiten te doen. Er was onder andere een sapfiets waar je zelf je smoothie bij elkaar kon fietsen en je kon een infrarood foto van jezelf laten maken niet geïsoleerd en wel geïsoleerd (lees: helemaal ingepakt met mutsen en sjaals).

Workshops

Ook waren er drie workshops om de teams alvast klaar te stomen voor de campagnes. Bij de workshop ‘media’ kregen de Energizers een challenge: 1 post op 1 kanaal en dan kijken wie de meeste ‘likes’ heeft binnen 24 uur. We zijn benieuwd! Van Greenpeace leerden de Energizers ook het een en ander over campagne voeren, dat zal nog handig van pas komen. Ook techniek stond op het programma. In de derde workshop gingen ze aan de gang met proefjes om te zien welke apparaten nou eigenlijk wel en welke niet energie zuinig zijn.

Na de workshop werd iedereens kennis nog eens even goed op de proef gesteld bij de petje-op-petje-af quiz. En van meer dan 60 leerlingen én docenten was de enige echte winnaar Yassin van het Bonifatius College. Dat belooft wat voor Team BoonGreen!

Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling voor de Verenigde Naties, Martijn Visser, was er ook bij en bood aan de leerlingen te helpen met hun campagnes. Super waardevol en leuk.

Kortom, veel gedaan en veel geleerd. We wensen alle Utrechtse Energizers super veel succes!

Ook zo benieuwd naar hun campagnes? Volg de Energizers op onze social media kanalen:

www.facebook.com/ecutrecht
www.twitter.com/ecutrecht
www.instagram.com/ecutrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *