Kick-off Energy Challenges Drenthe: VO-scholen én winnaars social media workshop Tesla

Vijf dagen na de Kick-off voor de basisscholen was het de beurt aan de twee Voortgezet Onderwijs scholen die meedoen aan Energy Challenges in Drenthe. Het team van Vincent van Gogh Salland (Team K2 Energy) en Het Terra Assen (Team Green Terra), beiden uit Assen, nemen het in Drenthe tegen elkaar op. De Energizerteams Green Terra en K2 Energy kwamen 26 januari bijeen om gezamenlijk de aftrap van de besparingscampagne te vieren. De Kick-off vond uiteindelijk plaats op Het Terra Assen.

In juni zullen deze twee teams uiteindelijk in de Finale strijden tegen de andere VO-scholen. Deze komen uit de provincies Groningen en Fryslân.

De truck van ‘Jouw Energie van Morgen’ van de RUG en een Tesla van Pure Energie waren naar Assen gereisd. Ook zij namen deel aan deze energieke start van de besparingscampagne. In de Truck gingen de kinderen bezig met het maken van zonnepanelen. Ook leerden ze hoe je iets onder de aandacht kan brengen in de sociale media. Verder was de workshop van team techniek van Invent heel nuttig. De leerlingen gingen met licht en warmtemeters door de school om energieverspilling op te sporen. Na een filmpje waarin we ontdekten dat Nederland toch helemaal nog niet duurzaam is, gingen de leerlingen vol inspiratie weer terug naar huis.

De Energizers kregen bij de social media workshop een opdrachtje: Welke Energizers promoten de Tesla het beste via social media ? De winnaars van de social media challenges zijn te vinden op onze Instagram pagina: https://www.instagram.com/ecdrenthe/

Nieuwsbericht drenthe3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *