Finale W.A. van Lieflandschool meer dan geslaagd!

Afgelopen dinsdag bezocht een afvaardiging van Energy Challenges de W.A. van Lieflandschool uit Assen voor een speciale finale. De school met alleen maar hele bijzondere leerlingen zag enorm uit naar de komst Marieke, Mariska, Johan Dirk en Sander, en gelukkig was het bezoek erg geslaagd.

De spanning was groot op de zonovergoten dinsdag. Met in totaal 4 mensen werd de finale vormgegeven. Eerst werd het vorige bezoek nog even besproken. Want hoe vonden de leerlingen dat bezoek? Hebben ze er wat van geleerd? En of ze het leuk vonden en ervan hadden geleerd! Ze wisten ons heel goed te vertellen wat we toen hebben gedaan en wat energie is.

Wat is energie ook alweer? Het werd het EC-team nog even haarfijn uitgelegd.

Dankzij de Vincent van Goghschool, eveneens uit het mooie Assen, werd er een fiets beschikbaar gesteld waarmee elektriciteit kon worden opgewekt. De enthousiaste leerlingen wouden maar al te graag keer op keer op de fiets, en ze waren niet te vermoeien! Door deze leuke activiteit konden de leerlingen zelf ervaren hoe je energie verbruikt en opwekt.

Iedereen was zeer nieuwsgierig naar de duurzame fiets!

Hoewel de kids moeilijk bij de fiets waren weg te krijgen, was het toch tijd voor de quiz. En hoe! Want er waren 8 heel moeilijke vragen die allemaal met energie te maken hadden en die beantwoord moesten worden. En wat hebben ze dat goed gedaan. Razende Reporters Sander en Johan Dirk kregen geregeld het nakijken, want waar zij meerdere antwoorden schuldig moesten blijven wist de klas alles goed te beantwoorden. Zie de kracht van samenwerking!

Met grote moeite fietste Reporter Sander door naar de volgende vraag. Gelukkig was er een vrijwilliger die het goede voorbeeld gaf!

Uiteindelijk kregen de kinderen 5 sterren, genoeg om de poster van 7 sterren vol te kunnen plakken. De afsluiting kwam met een welverdiende uitreiking van medailles van de Energy Challenges 2016 / 2017. Wat heeft de klas van de W.A. van Lieflandschool het geweldig gedaan, en wat hebben ze de medailles verdiend. Met ongelofelijk veel positieve energie verlieten de 4 Assen op hun terugweg naar Groningen.

Ook de fantastische meester Reinier verdiende een medaille

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *