Fantastische finale Energy Challenges

EnTranCe was op de prachtige vrijdag 23 juni het decor van de finale van Energy Challenges, en deze zal niet gauw vergeten worden door de honderden bezoekers. Op deze dag werden vele prijzen uitgereikt aan veel winnaars, maar de conclusie was toch wel dat we allemaal hadden gewonnen. Want wat was het een memorabele dag!

Het was voor de crew van Energy Challenges vroeg opstaan, want het was zaak om 7.45 uur te verzamelen, de kids kwamen immers al om 9.00 uur. Het slaap nog uit de ogen wrijvend en de koffie inschenkend kwam bij menig crew lid al een twinkeling in de ogen, denkend aan die vele laaiend enthousiaste kinderen die popelend van de zenuwen hun opwachting bij EntranCe zouden gaan maken. Die opkomende energie kwam goed van pas, want de kraampjes konden worden opgezet.

Lisa moest zorgen dat alles goed geregeld was, en dat was het tot in de kleinste puntjes. Toen rond 8.45 uur de eerste bussen al aan de horizon gloorden, was vrijwel alles al gereed. Presentator Raynaud deed z’n laatste ademhalingsoefeningen en was ook klaar om de kinderen welkom te heten. Maar niet voordat ze langs een welkomstcomité gingen en hierbij een goed gevulde enveloppe kregen met muntjes en stembiljetten voor de publieksprijs.

En alsof de kinderen nog niet wakker genoeg waren deed Raynaud er nog een schepje bovenop. Met de voor hem zo kenmerkende bezieling zweepte hij de kids nog wat op, en de finale was van start. Van elke school ging een klein groepje de kraampjes inrichten om ze tentoon te stellen aan de jury en andere geïnteresseerden, terwijl de anderen vertier zochten in de door Lennie en Marloes bedachte opdrachten genaamd Crazy88. Selfies met Reporters, menselijke Pyramides, nagellak, Tesla’s,  het kwam allemaal voorbij. Het was een georganiseerde chaos, en projectleider Harry van Ommen keek minzaam en tevredengesteld toe.

Terwijl de laatste opdrachten werden voltooid, beraadde de jury zich over een welhaast onmogelijke opgave, want er moesten winnaars worden gekozen. En als er nou een duidelijk verschil in kwaliteit is, dan kom je daar wel uit. De Paracetamols konden echter nauwelijks worden aangesleept, want het waren zeer lastig keuzes, die wel gemaakt moesten worden.

De beste campagnes waren voor de Bisschop Bekkersschool en CSG Wessel Gansfort, terwijl de Abt Emo School de Publieksprijs kreeg. Gefeliciteerd daarmee, net zoals De Wilgenstee, winnaar van Project Plastic. En natuurlijk alle andere scholen: want er waren tijdens deze finale eigenlijk alleen maar winnaars. De wereld is weer een beetje beter geworden, en dit werd beklonken op de finale. Van het ene op het andere moment zaten de kinderen alweer in de bus, en moe maar voldaan ruimde de crew de boel op, elkaar veelzeggende voldane blikken gunnend. Op naar volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *