Energizers draaien warm in koude Mediacentrale Groningen

Vrijdag 27 januari 2017 was het zo ver, de kick-off van Energy Challenges Groningen en Drenthe! Bijna 250 basischoolleerlingen verzamelden zich in een koude Mediacentrale in Groningen om samen warm te draaien voor Energy Challenges 2017.

Zo begon het
Alle Energizers werden ontvangen door Raynaud Ritsma die de leerlingen klaarstoomden voor de Energy Challenges. Na een spetterende opening stelden alle teams zich voor via deze video’s waardoor ze ster 1 al verdiend hebben. De energie spatte van de leerlingen af, dus na het bekijken van de concurrentie was het tijd om aan de slag te gaan met verschillende workshops.

Energieke workshops
Zo stonden De Jonge Onderzoekers klaar om meer te vertellen over techniek en wetenschap en werden bij Madscience verschillende proefjes gedaan. In de Jouw Energie van Morgen truck gingen de leerlingen zelf aan de slag om lampjes te maken. Ook stonden de Razende Reporters klaar om alles te vertellen over de sterren en kregen de leerlingen meer te weten over social media.

Het energiespel
Na de workshops was het tijd om de kennis van de leerlingen te testen wat betreft duurzaamheid en energiebesparing. Met de petje-op-petje-af quiz renden de leerlingen heen en weer voor het goede antwoord. Stond je in het verkeerde vak? Dan lag je uit het spel. Uit alle Energizers kon er maar één de winnaar zijn, deze topper van de Rietzanger won het Energiespel.

Vol energie en met een geheime envelop naar huis

Al met al was het een energieke ochtend waarin de leerlingen de smaak van de Energy Challenges te pakken kregen. De kick-off is helaas alweer voorbij maar de Energy Challenge is pas net begonnen. Blije gezichten verlieten de mediacentrale. Tijdens de workshops van de Razende Reporters kregen de leerlingen ook nog een geheime envelop mee. Deze mocht maandag op school pas opengemaakt worden, wat voor veel spanning zorgde.  In de spannende envelop zat deze videoboodschap van de Reporters. Doe jij ook mee?

Benieuwd naar een sfeerimpressie van de kick-off of wil jij de ochtend nog een keer beleven? Morgen komt onze aftermovie online, dus houdt onze social media in de gaten!

Facebook:
www.facebook.com/ecgroningen
www.facebook.com/ecdrenthe

Twitter:
www.twitter.com/ecgroningen
www.twitter.com/ecdrenthe

Instagram:
www.instagram.com/ecgroningen
www.instagram.com/ecdrenthe

Auteur: Marloes van Baardwijk

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *