Energieke kick-off voor de Energizers van middelbare scholen!

9 maart was het zo ver, de kick-off 2017 van de Energy Challenges voor VO-scholen in Noord-Nederland! In de Energybarn van EnTranCe werden scholieren van CSG Wessel Gansfort en CS Vincent van Gogh Salland ontvangen. Kortom, alles voor een energieke start voor de Energy Challenges!

Ontvangst in de Energybarn

In het begin van de middag werden de scholieren ontvangen door Raynaud Ritsma in de Energybarn. De Energybarn is een duurzaam initiatief van de Hanzehogeschool. Het gebouw is een oude aardappelschuur en is verbouwd met materialen uit de regio. Zo is het de bedoeling dat de Energybarn een voorbeeld is van duurzaamheid. Kortom: de perfecte locatie om de scholieren klaar te stomen voor de Energy Challenges!

De workshops

Het programma van de kick-off bestond uit twee workshops met als afsluiting een energiequiz. Voordat de workshops begonnen gaf Raynaud de scholieren uitleg over het project en de sterren die ze kunnen verdienen. Na de uitleg begon de eerste workshop. Deze ging over over Energie Manager Online (EMO). Op deze website is het mogelijk om zo het elektriciteits- en aardgasgebruik van de school te monitoren. Zo is het voor de scholieren mogelijk om te kijken of initiatieven daadwerkelijk leiden tot besparing. De tweede workshop werd georganiseerd door Mad Science. Dit stond in het teken van het uitvoeren van proeven. Zo mochten de scholieren proeven uitvoeren die gingen over de opwekking van energie.

EMO-training

De Energiequiz

Na de workshops was het tijd voor de energiequiz. Tijdens deze quiz was het de bedoeling dat iedere groep zo veel mogelijk punten scoorde. Uiteindelijk leverde elk punt een verhoging op in het energielabel wat de scholieren konden opbouwen. Zo werd het na 11 vragen duidelijk welke groep het meest zuinige energielabel had opgebouwd. Uiteindelijk wonnen twee scholieren van het Vincent van Gogh de prijs, een Energy Challenges pet. Al met al een geslaagde start voor de scholieren van de beide middelbare scholen! Wij wensen alle scholieren veel succes en kijken uit naar de finale!

Madscience

Facebook:
www.facebook.com/ecgroningen
www.facebook.com/ecdrenthe

Twitter:
www.twitter.com/ecgroningen
www.twitter.com/ecdrenthe

Instagram:
www.instagram.com/ecgroningen
www.instagram.com/ecdrenthe

Auteur: Johan Dirk van der Schaaf

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *