Energieke start bij Kick-off Energy Challenges Drenthe met Burgemeester Marco Out

Na een knallende start met twee Tesla’s en een hiphop crew begon op 21 januari de kick-off van Energy Challenges voor maar liefst 19 basisscholen uit heel Drenthe. Burgemeester Marco Out van Assen maakte een flitsende en duurzame entree door binnen te racen op een “Fatbike”.

De kop is er af! De Energy Challenges 2015-2016 zijn donderdag officieel begonnen. 350 “Energizers” van 19 basisscholen uit heel Drenthe kwamen samen in De Bonte Wever in Assen om gezamenlijk, voor zes maanden lang de strijd aan te gaan tegen onnodig energie gebruik. Alle teams hebben zich voorgesteld. Hiermee hebben ze hun eerste ster behaald. Vanaf nu gaan de scholen een plan van aanpak maken om op hun school en daarbuiten de meeste energie te besparen.

Nieuwsbericht drenthe

Een knallende start

De Kick-off begon met een entree van twee elektrische Tesla auto’s waar een hiphop crew uit sprong om een spetterende dans te laten zien. De kinderen hebben kunnen deelnemen aan verschillende workshops met als thema energie, zoals de “techniek koffer” waar de leerlingen proefjes deden met energie, Mad Science en vloggen.

De Energy Heroes van CBS Prinses Beatrix school uit Beilen won “De Gouden Envelop” voor de meest originele outfit. Zij krijgen bezoek van de “Jouw Energie voor Morgen” truck. “Energie besparen is heel belangrijk, voor iedereen. Het gaat er om dat mensen thuis beginnen met besparen en wie kunnen dat nou beter in gang zetten dan de kinderen?”, aldus Burgemeester Marco Out na een flitsende entree op een “Fatbike”. Tot slot laat Burgemeester Marco Out weten: “Doe het niet alleen! Laat je omgeving je helpen. Ik ben benieuwd naar jullie resultaten.” Presentator Raynaud Ritsma de Kick-off af.

Meet & Greet

Tijdens het vollopen van de zaal vond een Meet & Greet plaats voor bestaande en toekomstige partners en een breed veld van geïnteresseerden, waaronder vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen, bedrijven en ondernemers. Zij zijn enthousiast over Energy Challenges, hét project dat techniek en gedrag samenbrengt en waardoor vervolgens veel energie bespaart wordt! Wethouder van Tynaarlo, de heer Wijbenga: “Ik heb bij mijn bezoek aan de scholen gezien hoe de kinderen zelf aan de slag gaan en enthousiast worden voor energie. Ze raken helemaal in de ban om zoveel mogelijk energie te besparen en maken de docenten gek door hen op de vingers te tikken.”.

Afgelopen jaar met de Energie Challenges wisten maar liefst 28 scholen 160.000 kWh en 42.000 m3 gas te besparen.

Op weg naar de finale

De komende maanden gaan de in totaal 21 teams flink aan de slag met energie. Onder begeleiding van de Razende Reporter kunnen de teams sterren verdienen tijdens de campagne. De Reporter adviseert en motiveert de teams en deelt de maximaal te scoren zeven sterren uit aan de teams. Het team wat dit over het geheel het beste doet, wint zo de felbegeerde beker!

Nieuwsbericht drenthe 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *