De Dynamo’s presenteren bij Energiecongres

Vrijdag 31 maart hebben de leden van de Dynamo’s van de Brederoschool uit Groningen een presentatie gegeven op het Energiecongres in de EnergyBarn van EnTranCe. Het Energiecongres is georganiseerd door het IVN en Gasterra. Het congres stond in het teken van educatie op het gebied van de energietransitie.

 Energiecongres

Energietransitie

Energietransitie is een actueel thema. Gasterra en het IVN vinden het daarom belangrijk om de volgende generatie energiespecialisten op een inspirerende wijze aan het woord te laten. Zo ook de Dynamo’s van de Brederoschool uit Groningen. De Dynamo’s zijn de leerlingen die namens de Brederoschool het Energy Challenges project uitvoeren. De groep leerlingen ondernemen op een enthousiaste wijze allerlei projecten en initiatieven voor de Energy Challenges.  Zo hebben zij al tal van regels opgesteld binnen de school. Zo gaan de 9-gouden regels over het besparen van energie in het hele gebouw. Daarnaast gaat het team op excursie naar allerlei organisaties om kennis te delen op het gebied van de energietransitie. Ook hebben de Dynamo’s een duurzame winkel in de Brederoschool en proberen zij de nabije omgeving van de school te enthousiasmeren voor de energietransitie.

Dynamo Brederoschool

Presentatie en workshop

De Dynamo’s hebben tijdens het energiecongres een presentatie en workshop gegeven. De visie van de Brederoschool en het team werd gedeeld met het publiek. De initiatieven van de Dynamo’s werden op inspirerende wijze door de teamleden verteld. Onderwerpen zoals de 9-gouden regels en het toekomstbeeld van de leerlingen kwamen aan bod. Een toekomst waarin duurzaamheid en een circulaire economie gewoon zijn is voor de Dynamo’s niet alleen een droom, maar ook een vanzelfsprekendheid.

Na de presentaties hebben de Dynamo’s een workshop gegeven aan de hand van het bordspel Helios. Dit bordspel is door de Brederoschool ontwikkeld en geproduceerd. Het bordspel staat volledig in het thema van duurzaamheid. De genodigden konden op deze wijze leren over de besparingsmogelijkheden van energie.

Ook kregen de Dynamo’s de nodige aandacht in de media!

De presentatie en workshop van de Dynamo’s is succesvol verlopen. De leerlingen hebben op creatieve wijze hun visie gedeeld met de genodigden die aanwezig waren op het congres. Een groot succes voor de Dynamo’s! Ga zo door!

Dynamo

Dynamo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *