Docenten CSG Wessel Gansfort aan de slag met mini-challenge

Op CSG Wessel Gansfort in Groningen vond 16 februari 2017 een docentenbijeenkomst plaats om ook de docenten warm te laten draaien voor de Energy Challenges. Zo’n 30 docenten gingen aan de slag met een mini-challenge. Zo ervoeren zij hoe de leerlingen zich hiervoor aan kunnen melden en wat er van ze wordt gevraagd tijdens de campagne.


Samen met enthousiaste biologiedocent Peter Wolfs werd een middag voorbereid waarin de docenten in korte tijd veel te weten kwamen over de Energy Challenges. Doel van deze docentenbijeenkomst was om veel draagvlak binnen de school te creëren. Ook was het belangrijk om ervoor te zorgen dat de docenten weten waar de leerlingen straks mee bezig gaan. Onderwijscoach Mascha Ockels vertelde wat de Energy Challenges inhoudt. Technisch specialist Frits Kuper nam de docenten mee in Energie Manager Online om te kijken naar het gas- en elektriciteitsverbruik. De hoge cijfers werden schokkend ontvangen. Tijd om aan de slag te gaan!

Solliciteren


De docenten liepen gister hetzelfde traject door als dat van de leerlingen. Op de CSG Wessel Gansfort begint dit met solliciteren. Alle leerlingen, behalve brugklassers en eindexamenleerlingen, kunnen solliciteren naar een plek in het Energizers-team. Dit sollicitatieformulier vraagt onder andere naar een motivatie van de leerlingen en welke taken zij zichzelf zien uitvoeren binnen het team. Uit deze sollicitaties wordt een team gevormd die de Energy Challenges gaan uitvoeren binnen de school.  Om te ervaren wat de leerlingen gaan meemaken werden de docenten aan de hand van de sollicitaties ingedeeld in groepen om aan de slag te gaan met de mini-challenge.

 

 

De mini-challenge


De mini-challenge houdt in dat de docenten de Energy Challenges in een korte tijd doorlopen. Met een leidraad van de sterren gingen de docenten aan de slag om hun plan op te stellen. Hoe zij energie gaan besparen en welke doelen zij willen behalen was hierin belangrijk. In de vorm van een mind-map werden verschillende dingen opgeschreven. In een korte tijd ontstonden er mooie creaties.

 

De kick-off


Als de docenten dit al in een halfuur kunnen bedenken, belooft dat veel goeds voor het Energizers-team van het Wessel Gansfort. Uiteraard ligt de uitvoering dan geheel bij de leerlingen en moeten de docenten op hun handen gaan zitten. Samen met de andere middelbare scholen die meedoen start de CSG Wessel Gansfort officieel met de Energy Challenges tijdens de kick-off op 9 maart. Uiteraard hebben we er zin in!

Nieuwsgierig naar meer? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram!

 

Auteur: Marloes van Baardwijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *